• “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
  • “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
  • “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
  • “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
  • “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
  • “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
  • “Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”
Çorlu Güncel

“Üreterek Güçlü Türkiye'yi Kurabiliriz”

  • 14 Ocak 2022
  • 1282 Kez Okundu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarıyla buluştu. Doğan yaptığı açıklamada “Üreterek güçlü Türkiye’yi kurabiliriz” dedi.

Omurtak Caddesi üzesinde bulunan MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nde düzenlenen kahvaltı programına çok sayıda basın mensubu katıldı. Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Çorlu basınının katıldığı kahvaltı programında söz alan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Toplantıya Ramazan Doğan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 
TARAFSIZ VE DOĞRU HABER ULAŞTIRAN GAZETECİLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN
Ramazan Doğan yaptığı açıklamada; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle sizin gününüzü tebrik etmek için bir aradayız. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla doğru haber verme tarafsızlık ve objektiflik, özel ve kişisel haklara saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli mesleği icra eden, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında ve doğru bilgiyi sağlamak adına milletimizin vicdanı olan sesi olan ve bu uğurda can güvenliğini hiçe sayarak göreve atılmaya hazır olan siz değerli basın mensuplarını ve temsilcilerimizi bu güzel günde hepinizi tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz günden beri ilimizin ekonomik sosyal ve kültürel gelişmesi kalkınması adına hep birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 1 yıl önce göreve geldik ” dedi. 
MÜSİAD KADIN KOLLARI KURULDU
Konuşmasını sürdüren MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, “bizim bir eksikliğimiz olan MÜSİAD Kadın Kollarımızı kurduk. Bu zamana kadar hep oluşturmak istediğimiz bir birimimizdi kadın kolları, artık kadın başkanımız Nigar Alemdar Yetkin olmuştur. Genç MÜSİAD ekibimiz var, şimdi kadın ekibimizde oluştu. Kadınlarımızın toplumda daha güçlü ses olmalarını istiyoruz, Nigar Alemdar Yetkin hanımefendi de bundan sonra bizle beraber çalışmalarını yürütecek” dedi. Kendini tanıtan Nigar Alemdar Yetkin’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. 
DOĞRU MODELİ BİRAZ GEÇTE OLSA KEŞFETTİK
Ekonomiyle ilgili de konuşan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan, “Sanayicimiz, üreticimiz dalgalanmayı sevmez, doğru modeli biraz geçte olsa keşfettik. Artık üreterek büyüyeceğiz. Bence iyi anlatabilirsek, iyi uygulayabilirsek ve hammadde krizimizi aşabilirsek, biz hammadde alarak ara mamul üreten bir ülkeyiz. Bunu çözersek daha iyi noktada olacağımızı düşünüyorum. Ben üreticimizin önünde bazı prosedürler bazı engeller olabiliyor, sağ olsun hükümetimiz bu konuda adımlar atıyor. Bide iş insanları STK’sı olarak bunları hükümetimizle üreticimiz arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Bence bu modele daha önce başlanması gerekiyordu. Türkiye’nin üretim gücüyle sanayisiyle ön planda olması gerekiyordu. En önemli şey sanayi, ülkenin gelişmesi adına ürettiğimizin daha katma değerli olması adına sanayinin daha güçlü olması gerekiyor. Dalgalanmalar bizi endişeye sevk etsede geçici olduğunu biliyoruz. Çünkü bizi dünyadan ayıran cesur ve bu tür zorluklara karşı başarılı olmamızdır. Bizin ırkımız karakterimiz, her z aman bu tür zorluklara karşı daha çok mücadele içinde olmuşuzdur. Sanayicimiz, finans altyapımız bu konuda güçlü devletimizin de güçlü bağışıklığı var, ben bu konuda daha güçlü olarak çıkacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 
YENİ MODELİN BAŞARILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ 
“Yeni ekonomik modelin başarılı olacağını düşünüyoruz” diyen Ramazan Doğan, “Çünkü başarılı olmaya ihtiyacımız var, eğer başarılı olamaz isek bundan karlı çıkacak, bu ülkede kimse yok, 7-70’e sanayicimizden işçilerimize bu süreçten başaramaz isek karlı çıkacak kimse yok. Hepimiz zarar edeceğiz yâda bu sistemin sonunda hepimizi refah olarak ülke gelişmişliği olarak bundan hepimizin karı olacak. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle biz durmadık ama dünya durdu, biz 90 ülkede var olan bir kuruluş, bizim 10 saat 16 saat mesaiye kalarak çalıştığımız bir ortamda dünyada aylarca kapalı olan tesisler var. Çalışanlarımıza sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum, gerçekten fedakârca çalışıyorlar. İşine dört elle sarılan bir toplum yapımız var, bizi de ayakta tutan bu irademiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN