•  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
  •  “Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”
Çorlu Güncel

“Ağıltepe Millet Bahçesi Olabilir”

  • 11 Ocak 2022
  • 1159 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için düzenlediği programda Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Ankara ziyaretlerini değerlendiren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, 750 dönümlük Ağıltepe’nin millet bahçesi olabileceğini belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi Geçtiğimiz günlerde Bakanlıklara yaptığı ziyaretleri anlatan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, yapılacak projelerle ilgili de basın mensuplarına bilgiler verdi. Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alana polis evi ve karakol yapmak istediklerini belirten Keskin, İçişleri Bakanlığıyla gerekli görüşmeleri yapacağını belirtti. Ağıltepe ile ilgili de konuşan Mustafa Keskin, 750 dönümlük Ağıltepe’nin millet bahçesi olabileceğini belirtti.
AĞILTEPE CİDDİ BÜTÇE İSTİYOR
Keskin, “Ağıltepe 750 dönüm bir yer, 200 dönüm ormanlık alan. Burası ciddi bir bütçe istiyor. Hem Ergene’ye hem Çorlu’ya hitaben büyük bir Millet Bahçesi olabilir. İngiltere’deki gibi büyük parklar gibi olabilir. Bizim amacımız o bölgeyi canlandırmak. Kore Mahallesinde tarihi bir kalemiz var. Şehrimize kazandırmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi. 
KARAKOL VE POLİS EVİ İSTİYORUZ! 
Eski Hükümet Konağı yerine karakol ve Polis Evi kazandırmak için girişimlerde olduklarını ifade eden Keskin, “3. Karakolumuzu Havuzlar Mahallesinde açtık. 4. Karakolu açacağız. Şehrimizin Polis Evi eksikliği var. Bunun için yer bakılıyor. Eski Hükümet Konağımızın yıkıldığı alana 4. Karakol ve Polis Evi kazandırırsak bölge daha güvenli olacak. 4. Karakolu da Kore Mahallesi tarafında kurduracağız” dedi. 
TAM OLİMPİK YÜZME HAVAZU İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin yaptığı açıklamada:  “Daha önceki dönemlerde Çorlu’ya verilen yarı olimpik yüzme havuzuna ben karşı çıkmıştım çünkü Çorlu Belediyesinin yarı olimpik yüzme havuzu var. Bir daha yarı olimpik yüzme havuzuna gerek yok dedim. Ben bunu tam olimpiğe çevirttim. Şu anda bakanımızın önünde. Şehrimize katma değer katacak bir proje. Yine Çorlu Kapalı Spor Salonu ve stadımızın bulunduğu alan atıl durumda. Çekimleri yapıldı ve dosyamızı oluşturduk. Çorlu olarak 56 ilden büyüğüz ama stadımız uygun değil. Şehrimize en uygun yere 15 bin kişilik stadyum istedik. Onun da çalışması yapılıyor. Boşalacak alan da 40 dönüm. Oraya da gençlik kültür ve festival alanı olarak kullanabileceğimiz bir yer oluşturmak istiyoruz. Bu alanı değerlendirirsek şehrimiz için çok güzel olacak. Millet Bahçemiz de yüzde 95 oranında tamamlandı. Onu da inşallah en kısa zamanda açacağız. İlk etap açıldıktan sonra ikinci etap çalışması da yapılacak” dedi.
ŞEHRİMİZİ UYUŞTURUCU BELASINDAN KURTARACAĞIZ!
Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli konulara değinen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Kentsel dönüşümden sorumlu genel müdürümüzle görüştük. Kentsel dönüşüme ihtiyacımız olduğunu söyledik. Güzel bir dosya hazırladık ve inşallah Kore Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm çalışması olacak. Orada mesleki eğitim merkezleri de kurulacak ve meslek kazandırıldıktan sonra işe başlatıp şehrimizi uyuşturucu belasından kurtaracağız” ifadelerini kullandı.
300 YATAKLI EK BİNA TALEBİMİZ OLACAK!
Çorlu’ya Araştırma Hastanesi kazandırmak için Sağlık Bakanlığı ile 300 yataklı ek bina talebi için görüşme yapacaklarını söyleyen AK Parti Çorlu Keskin, “Sağlık Bakanımız ile görüşeceğiz. Devlet Hastanemiz günde 7 bin kişi üzerinde poliklinik hizmeti verebiliyor. Araştırma Hastanesine ihtiyacımız var. 300 yataklı bir ek bina talebimiz olacak. Hastanemizin alanında geniş bir yer mevcut. İnşallah bunu yaptıktan sonra bölgemize Araştırma Hastanesini kazandırabiliriz. İnşallah Çorlu’ya güzel müjdeler ile döneceğiz” dedi. 
YIKILAN 9 OKUL YERİNE YENİ OKUL YAPILACAK!
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile ilçede yıkılan okulların yerine yeni okul yapılacağını belirten Keskin, “Yıkılan okullarımız var. 54 bin öğrenci ile en fazla öğrenciye sahibiz. Bizim bu sorunu hızlı bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Yıkılan 9 okulumuzun yerine yeni okul yapılması için TOKİ ile iletişime geçtik ve olumlu karşılandı. İnşallah yakın zamanda bu konu ile ilgili net sonuçlar alacağız” dedi.
İMDAT ŞAHİN