• Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
  • Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi
Çorlu Güncel

Çanakkale Zaferi İçin Tören Düzenlendi

  • 10 Ocak 2022
  • 740 Kez Okundu

57. Alay Yürüyüş Komitesi tarafından Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende yürüyüş komitesinin çelengi Atatürk Anıtı’na sulundu.

9 Ocak 1916 günü İtilaf Devletleri’nin Gelibolu Yarımadası’nı Tahliyesinin 106. Yılı olması sebebiyle tören düzenlendi. Törene Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, MHP Çorlu Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Ergün ve çok sayıda davetli katıldı. Atatürk Meydanı’na çelenk sunma töreninin ardından katılımcılar Atatürk Evi’ne kadar kortej eşliğinde yürüyüş yaptı. Atatürk Evi’nde 57’inci Alay Köşesi’nin açılışı yapıldı. 
09 OCAK 1916 ÇANAKKALE ZAFERİNİN TESCİLLENDİĞİ GÜNDÜR
Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz, “Bugün Çanakkale ruhunu getirdik, aynı zamanda 1915 Çanakkale Muharebelerinde şehit olan 57’inci alay şehitlerinin kendilerini de getirdik. Bugün Atatürk Evi’nde 57’inci alay odasında bir ilki gerçekleştireceğiz. Türkiye’de bir ilk bu, sizden sonra Çanakkale ruhunu tüm ülke sattına yayabilirsek gerçek anlamda Çanakkale ruhunu aktarmış olacağız. 09 ocak 1916 Çanakkale Zaferinin tescillendiği gündür. Biz 18 Mart’ı kutlarken muharebelerin içinden bir günü kutluyoruz. Manevi anlamda kutlansın ama bu ülkenin Çanakkale Zaferi gerçek zaferi 9 Ocak 1916’dır. Mustafa Kemal’in Çanakkale’sini anlatanlar anlayanlar, bunu ne deme olduğunu iyi biliyorlar. Çünkü Çanakkale’yi anlayamazsak bu ülkenin gerçeğini de anlayamayız” dedi. 
GELİBOLU YARIMADASI’NIN TAHLİYESİNİN 106’INCI YIL DÖNÜMÜ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta yaptığı açıklamada: Çanakkale Zaferi’nin ve İtilaf Devletleri’nin Gelibolu Yarımadası’nda tahliyesinin 106’ıncı yıl dönümünde şanlı zaferimizi ve bu eşsiz vatanı için canı pahasına savaşmış aziz şehitlerimizi anmak için bugün burada bir aradayız. Çanakkale savaşları asırlardır yorgun düşmüş bir milletin bağımsızlık ve özgürlük sonucudur. Vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. 1. Dünya Savaşı’nın en kritik muharebeleri arasında yer alan Çanakkale Savaşı aynı zamanda bu savaşın seyrini de değiştirdi ve dünya tarihine geçmiş bir savaş oldu” dedi. 
ATATÜRK EVİ’NDE 57’İNİ ALAY KÖŞESİ AÇILDI 
Çorlu Atatürk Evi’nde düzenlenen törenin ardından 57’inci Alay Yürüyüş Komitesi ve katılımcılar Atatürk Evi’ne kadar yürüyüş yaptı. Kortej eşliğinde yürüyüş Atatürk Evi’ne kadar devam etti. Atatürk Evi’nde 57’inci Alay Köşesi açılışı yapıldı. 
İMDAT ŞAHİN