• Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
  • Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!
Çorlu Güncel

Taksici Esnafı Enflasyon Oranında Zam İstiyor!

  • 08 Ocak 2022
  • 871 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin taksi fiyatlarına uyguladığı yüzde 25 zam taksici esnafı tarafından tepkiyle karşılandı. Taksici esnafı enflasyon oranında yanı yüzde 36 zam beklediklerini belirtti.

Her şeye yüzde 50 yüzde 100 oranlarında zam gelirken taksi fiyatlarına yüzde 25 zam yapılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden taksici esnafı en azından enflasyon oranında zam beklediklerini belirtti. Benzin fiyatlarının son dönemde çok fazla arttığı yapılan yüzde 25’lik zammın kabul edilemez olduğunu kaydeden taksici esnafı UKOME’den fiyatları güncellemesini beklediklerini belirtti. 
İSTANBULDAKİ TAKSİCİLER YÜZDE 36 ZAM ALDI 
2014 yılından bu yana taksicilik yapan Turan Atmaca gazetemize yaptığı açıklamada: Yıllardır gönül verdiğimiz bu mesleği bugün hiç uğruna çalışarak yapmak zorundayız. Ekmeğimizi bu işten çıkarıyoruz. Türkiye’de her şeye yüzde 40, yüzde 50 yüzde 100 yüzde 125 zam yapılırken bize yüzde 25’i reva gördü, Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı. Çorlu’nun iş potansiyeline baktığımız zaman bizim yüzde 25 sadece yakıt farkındaki zammını kapatmıyor bile, bu sene içerisinde yakıta yüzde 100’e yakın zam geldi. Bizim yakıtımız var, yedek parçamız var, araçların bakımı var, aracın sigortası, şahsi sigortamız var. Her şeyi biz kendimiz karşılıyoruz. Bize yüzde 25 zam yetmiyor, en yakında İstanbul var, İstanbul’da yüzde 36 zam alıyorlar ve İstanbul’un potansiyeli çok yüksek” dedi.  
KAZANCIMIZ ERİDİ 
Yaklaşık 5 yıldır taksi esnaflığı yapan Eray Ercenk son yapılan zamlarla birlikte taksici esnafının karının tamamen eridiğini kaydetti. Ercenk konuşmasının devamında; “Kiralarda, vergilerde, trafik cezalarında, yakıtta her şeyde artış var, en kötü zam yüzde 50 düzeyinde bize ise yüzde 25 zam yapıldı. Enflasyon oranı yüzde 36, bize gelen zam ise onu bile karşılamıyor, girdi maliyetleri lastiğimiz, aracımızın bakımı herşey arttı. Biz şu anda sadece araçlarımıza çalışıyoruz, bu araçların ömrü bittiği zaman biz tekrar aracın yerine yeni araç alarak bunu yapamayız. Başka iller de olduğu gibi bizde yüzde 36 zam talep ediyoruz” dedi. 
UKOME’DEN ZAMLARIN GÜNCELLEMESİNİ BEKLİYORUZ
10 yıldır taksicilik yapan Serdar Taner, “Biz insanlarımızı seviyoruz, bu zammı talep ederken insanları düşünerek talep ediyoruz. İnsanlarında çalıştıkları yerdeki zamlarla bizi göz önünde bulundurması gerekiyor. Asgari ücrete yüzde 50 zam geldi, ileri günlerde taksiciler olarak bizlerde sesimizi çıkaracağız, çünkü bıçak kemiğe dayandı. Ben hep güzel duraklarda çalıştım, güzel durakta çalışmama rağmen beni tatmin etmiyor, mutlu olmuyorum, kendimi düşünüyorum iş arkadaşlarımı da düşünüyorum, bazı arkadaşlarımız zarar ediyor, telefona gitmek istemeyen arkadaşlarımız oluyor, kilometre yapacak, yakıt yakacak. Bu zam oranı taksici esnafını tadmin etmedi. UKOME’den yeni bir düzenleme bekliyoruz” dedi. 
8 BİJON DEĞİŞTİRDİM 500 LİRA VERDİM
Taksici esnaflarından İsmail Erdoğan, “şu anki maliyetlere göre bize verilen zamlar çok komik rakamlar, bugün sanayiye gittim bir balata değiştireyim 8 tane bijon yeniledim arabaya tam 500 lira verdim, ben bu parayı kazanmam için en az 3 gün çalışmam gerekiyor. Masrafını çıkarmam için, işlerimiz zaten yok. Bir işe gittiğimiz zaman geri dönüşte yolcu bulamıyoruz, boş dönüyoruz. Mecbursun durağına geri dönmeye. Kilometrede 1 lira yakar duruma geldi. Her gün zam geliyor. İstanbul’daki taksici esnafı yüzde 36 zam aldı, onlar boş bir metre bile gitmiyor, sürekli yolcu binip iniyor, bizde gittiğimiz zaman boş dönüyoruz. Bin 500 lira plaka kirası verirken şimdi 4 bin lira plaka kirası isteniyor. UKOME’nin verdiği zamlar çok yetersiz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN