• Ergene Atatürk Evi Bugün Açılıyor
  • Ergene Atatürk Evi Bugün Açılıyor
  • Ergene Atatürk Evi Bugün Açılıyor
Ergene

Ergene Atatürk Evi Bugün Açılıyor

  • 08 Ocak 2022
  • 1556 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel açılışlarla geçecek 2022 yılının ilk açılışını 10 Ocak 2022 Pazartesi (Bugün) Ergene Atatürk Evi ve müzesinin açılışı ile gerçekleştireceklerini söyledi.

 

 

2022 yılında söz verdiği birçok projenin açılışını gerçekleştireceğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “10 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 15.00’de Ergene Belediyesi Atatürk Evi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Trakya Kalkınma Ajansı ve Ergene Belediyesi ortaklığında ilçede inşa edilen proje ile bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evinin bire bir ölçülerle aynısı Ergene'mize kazandıracağız. Bu projemiz ile Ergene'mize büyük değer katmış olacağız. Yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelecek turistler ile Ergene'mizde turizm de hareketlenecek” dedi.

“PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ”
Ergene’ye kalıcı eserler bırakmaya devam ediyoruz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz Atamızın izlerinin olduğu Selanik’teki evinin birebir bir ölçülerle aynısını ilçemize yapmaktan dolayı son derece mutluyum. Projemiz Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında yapılan bir proje. Bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ergene’mize değer katacak bu büyük projemize gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelecek olan ziyaretçilerle Ergene’mizin turizm sektörü de çıkışa geçecek. Ergene halkımıza söz verdiğimiz gibi vaat ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçirmeye, Ergene’ye kalıcı eserler bırakmaya devam ediyoruz” dedi.

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Projesi ile Atatürk'ün Selanik'te yer alan doğduğu ve 7 yaşına kadar da Annesi Zübeyde Hanım ve Babası Ali Rıza Efendi ile yaşadığı evin mimari açıdan replikası olacak. Mimari plan ve ölçülerine sadık kalmakla birlikte yaşayan müze anlayışına uygun olarak evin kullanım alanlarında istenilen temada anlatım sağlanacak. Atatürk Evi zemin kat,1. Kat ve 2. Kat olmak üzere üç kattan ibaret olacak. Toplamda 318,24 metrekare olarak inşa edilen evin her katında orta bölümde bir sofa yer alıyor. Sofanın sağ ve sol taraflarında da aynı aksta yaşam alanı odalar olmak üzere toplamda 3 adet sofa, 6 adet oda, mutfak ve banyo ve tuvalet bulunuyor.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 10 Ocak 2022 Pazartesi (BUGÜN) saat 15.00’de gerçekleştirilecek olan açılışa tüm Ergene halkının davetli olduğunu da sözlerine ekledi.