• İhalesi Yapıldı, Çalışmalar Yeniden Başladı
  • İhalesi Yapıldı, Çalışmalar Yeniden Başladı
  • İhalesi Yapıldı, Çalışmalar Yeniden Başladı
  • İhalesi Yapıldı, Çalışmalar Yeniden Başladı
Çorlu Güncel

İhalesi Yapıldı, Çalışmalar Yeniden Başladı

  • 08 Ocak 2022
  • 1129 Kez Okundu

2017 yılında Çorlu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi Binası’nın inşaatının ihalesi yeniden yapılarak çalışmalar başladı.

2017 yılında temeli atılan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nde 780 kişilik ana salonu, 200 kişilik black box tiyatro ile 800 metrekare fuaye kafe alanı, 2 simultane tercüme odası, projeksiyon ve görsel efekt odaları, 11 adet sanatçı odası, çoklu kulislerin yanında engelli olmak üzere yaklaşık 250 araç parkı yeri bulunuyor. Trakya’nın en büyük kongre ve gösteri merkezi olacak binayla ilgili vatandaşlar projenin biran önce bitmesi bekliyor. Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi Binası’nın bir kısım çalışmalarını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Yıllardır bitmeyen proje ekonomik nedenlerden dolayı çalışmalar durmuştu, şimdi tekrar ihalesi yapılarak çalışmalar başladı.  
BEŞİNCİ YILA GİRDİ 
Çorlu Belediyesi tarafından temeli atılan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi Binası’nın inşaatı 5’inci yılına girdi. 2017 yılında temeli atılan proje hala bitirilemedi. Çorlu Belediyesi tarafından başlanılan ve daha sonra bir kısmının yapım çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi Binası bir türlü bitirilemedi. Yeni ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin çalışmalar yeniden başladı. 
ÇEVRE DÜZENLEMESİNE HİÇ BAŞLAMADI
5 yıldır yapımı devam eden Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenlemesi de içler acısı vaziyette bekliyor. Bir türlü bitirilemeyen binayla ilgili tepki gösteren vatandaşlar “Yıllardır kongre merkezinin yapılmasını bekliyoruz. Çorlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu işe öncülük edip çalışmaları biran önce bitirmesini bekliyoruz. Yıllardır bina kullanılmadan duruyor. Eğer bir proje başlıyorsa biran önce bitirilmeli ve hizmete girmeli fakat Çorlu’da bu maalesef olmuyor, projeler yılladır devam edebiliyor” dedi. 
EKONOMİK KRİZ ÇALIŞMALARI ETKİLEDİ 
Son yıllarda ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’ni de vurdu. Yapılan zamlar nedeniyle inşaatı duran kongre merkeziyle ilgili ihalesi tekrar yapılarak çalışmalar başladı. İç kısımlarında başlayan çalışmaların tamamlanarak bu yıl içerisinde Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin bitirilmesi bekleniyor
VATANDAŞLAR BİRAN ÖNCE BİTMESİNİ BEKLİYOR
Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin ne zaman bitirileceğini soran vatandaşlar, “Burada çalışmalar başlayalı 5 yıl oldu. Daha ne kadar bekleyeceğiz. Bu projenin biran önce bitmesini bekliyoruz. 5’inci yıla giren projenin biran önce bitirilerek Çorlu’nun hizmetine girmesini bekliyoruz 
İMDAT ŞAHİN