• Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti
  • Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti
  • Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti
  • Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti
  • Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti
  • Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti
Ergene

Başkan Yüksel, Sunay Akın'ı Atatürk Evinde Misafir Etti

  • 06 Ocak 2022
  • 1061 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından yaptırılan ve 10 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 15.00’de düzenlenecek olan törenle açılışı gerçekleştirilecek olan Ergene Atatürk Evi’nde ünlü şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın’ı misafir eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Sunay Akın ve Benek Koleji kurucu müdürü Cemal Bitlis’i Atatürk Evi’nde konuk ederek yapılan çalışmalarla ile ilgili olarak bilgiler veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Proje sadece bununla sınırlı değil, Ergene’mizde nüfusumuzun çoğu Balkanlardan göçle gelenler. Projemizin ikinci aşamasında yıllara sari bir şekilde göç eden vatandaşlarımız için göç anıtı var. Yöremize has bir kültür müzesi için objelerimiz derlenip toparlanıyor, bağışçılardan alınıyor. Allah kısmet ederse burası Ergene’nin çekim merkezi olacak. Atatürk evi, müzesi, kültür müzesi ve göç anıtı ile Ergene değer kazanacak. Bu projeler gelecek nesillere ışık tutacak projeler. Yine yan tarafında da jandarma farklı bir estetikle farklı bir proje yaptı. Bu hat yeni bir çevre düzeni ile farklı bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi. 
Biliyorsunuz Ergene denince boza akla geliyor diyen Başkan Yüksel, “Bozayı da yaşatacağız, otantik dükkanlarımız olacak. El işi dükkanları olacak değişik ürünlerin imalatı olacak. Kadınlarımız, kızlarımız bu ürünlerin imalatını burada yapacaklar. Aynı zamanda biliyorsunuz Marmaracık Mahallemizde güzel bir göletimiz var. Şu an onu da 14 Şubata hazırlıyoruz. 14 Şubat’ta da onu açacağız hep beraber yerli turistler ya da dışarıdan gelen turistler burada en leziz yemeği yiyip en leziz kahvaltısını yapabilecekler. Basında da paylaştım. Her ay bir projeyi hayata geçiriyoruz. 6 aylık projelerimizi açıkladık. Sanatçımız Sunay Akın beyefendiye de nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdı. Daha önce de Ergene Kültür Merkezi’nde kendisini misafir etmiştik” diye konuştu. 
Sunay Akın da Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e teşekkür ederek, “Çok iyi bilirim ki kentlerin nefes aldığı yerler kültür alanlarıdır. Sayın başkanımın ifade ettiği bir kültür adası kazandırıyor. Bedenimizdeki ciğerler neyse yaşadığımız kentlerde de kültür adaları aynı görevi görür. Yani biz bu kültür adalarında nefes alırız. Yaşadığımızı hissederiz. Nefes almazsak yaşadığımızı hissedemeyiz ki, iyi bir nefes sağlık demektir. Kentler için de öyledir. Ama ne yazık ki yakın tarihteki egemen politikalar kentleri bir ticaret, alışveriş merkezine dönüştürdü. Elbette ki onlar da gerekli ama haddinden fazla olunca kültür adına nefes alamaz oluyorduk. Ama sayın başkanım gibi duyarlı insanlar. Kentlere kültür adaları kazandırıyorlar. Pergelin çivisi gibi ne güzel ki Atatürk’ün Selanik’teki evinin bire bir aynısını yapıp içinde Atatürk’ün hayatını anlatan, hem de kültürü yani etnografyayı, bu bölge insanının kullandığı eşyalarından da bir hafıza oluşturmayı düşünmüş” şeklinde konuştu. 
İnsanların yaşadığı hatıraları korumak çok önemli diyen Sunay Akın ayrıca, “Bizler için beynimiz neyse yaşadığımız kentler için de müzeler odur. Müzeler toplumların hafızasıdır. Müzelerin toplumların hafızası olduğu gerçeğini anlayamayanlar Alzheimer olurlar. Nerden geldiğini bilmeyen nereye gideceğini bilemez. Dolayısı sayın başkan bütün bu çalışmaları ile Ergene’ni Alzheimer olmaktan koruyor. Ben de ne katkıda bulunabilirsem seve seve bu güzel düşüncenin yanındayım. Kutluyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Başkan Yüksel misafiri Sunay Akın’a ziyaret anısına hediye takdim ederken, Sunay Akın da başkan Yüksel’e Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nde sergilenmek üzere bir hediye takdim etti.