• Kubbesi Ve Minaresi Yapılıyor
  • Kubbesi Ve Minaresi Yapılıyor
  • Kubbesi Ve Minaresi Yapılıyor
  • Kubbesi Ve Minaresi Yapılıyor
Çorlu Güncel

Kubbesi Ve Minaresi Yapılıyor

  • 04 Ocak 2022
  • 1302 Kez Okundu

Muhittin Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı üzerine yapımına başlanan ve 3 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği Ertuğrul Gazi Cami’nin kubbesi ve minaresi yapılmaya başlandı.

15 Ekim 2020 tarihinde temeli atılan Ertuğrul Gazi Cami inşaatının büyük bir kısmı tamamlanırken cami inşaatında kubbe ve minare dikilmeye başlandı. Hayırseverlerin işbirliği ile inşa edilen Ertuğrul Gazi Cami aynı anda 3 bin kişinin namaz kılabileceği bir cami olacak. Salı Pazarı Bölgesi’ne inşa edilen Ertuğrul Gazi Cami’nde kuran kursları, aile ve dini rehberlik bürosu, gençlik merkezi, nikâh salonu ve benzer salonlar da olacak. 
ERTUĞRUL GAZİ CAMİ HAYIRSEVERLERİN KATKISIYLA YAPILIYOR 
Ertuğrul Gazi Cami Çorlulu hayırseverlerin katkısıyla yapılıyor. Onlarca hayırsever cami inşaatının tamamlanması için hayıra vesile oluyor. Hayırseverlerin katkısıyla inşaatı devam eden Ertuğrul Gazi Cami’nin temeli birinci kısım tamamlanırken caminin ikinci kısmındaki çalışmalarda devam ediyor. 15 Ekim 2020 tarihinde, törenle temeli atılan Ertuğrul Gazi Cami’nde ikinci kısımdaki çalışmalarda hızla devam ediyor. Bu sene sonunda açılması beklenen Ertuğrul Gazi Cami’nde çalışmalar devam ediyor. 
2022 YILI SONUNDA BİTMESİ BEKLENİYOR 
Ertuğrul Gazi Cami’nde 3 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Bin kişilik kapalı alanı ve 2 bin kişinin açık alanda namaz kılacağı Ertuğrul Gazi Cami’nde cami inşaatı hızla devam ediyor. Hayırseverlerin katkılarıyla Çorlu’ya kazandırılacak olan Ertuğrul Gazi Cami’nin bahçesinde şadırvan caminin alt kısımlarında, kuran kursları, nikah salonları, aile ve dini rehberlik bürosu, gençlik merkezi ve benzer solanlar yer alacak. Ertuğrul Gazi Cami’nin 2022 yılı sonunda bitirilmesi ve açılışının yapılması bekleniyor. 
İMDAT ŞAHİN