• Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
  • Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?
Çorlu Güncel

Kızılay Bir Yılda Neler Yaptı?

  • 03 Ocak 2022
  • 831 Kez Okundu

Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz 2021 yılında yaptığı faaliyetleri gazetemize değerlendirdi.

“Türk Kızılay Çorlu Şubesi olarak genel merkezimizin 2021 yılını “Gönüllülük Yılı” olarak ilan etmesiyle bizlerde şubemizde Gönüllü Merkezi açarak iyilik ordumuza yeni neferler kazandırdık” diyen Alican Yılmaz, Gençlerimizin, gönüllülerimizin kitap okuyabileceği, ders çalışabileceği, sosyal sorumluluk projeleri üretebileceği konforlu bir merkezi hizmete açtık” dedi. 
2021 YILINDA SALGINLA MÜCADELE DEVAM ETTİ 
“Pandeminin etkilerinin devam ettiği 2021 yılında salgınla mücadelemiz devam etti” diyen Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, “İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve hastanelerimize destek sağladık. Karantinada olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak ve gıda kolisi yardımında bulunduk. Ramazan ayı boyunca topladığımız yardımları vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ramazan ayı boyunca yaklaşık 3800 ailemize erzak kolisi yardımında bulunarak 500 kişiye fitre yardımında bulunduk. Başlattığımız Kurban Kampanyası kapsamında 163 kurban hisse bedeli alarak Genel Merkezimizin Çorlu Şubesi için belirlediği hedefi tutturduk. Yapılan sosyal yardımlarımız yanında tüm gönüllerimize afet bilinçlendirme ve ilkyardım eğitimi verdik” dedi. 
YENİ DOĞUM YAPMIŞ ANNELERE ULAŞTIK 
“Okulların açılması ile birlikte öğrencilerimize kırtasiye ve kıyafet desteği verdik” ifadelerini kullanan Alican Yılmaz, “Gönüllü Merkezimizde başlattığımız “Eğitim Atölyesi Projesi” ile LGS sınavına hazırlanan, dezavantajlı mahallelerde ikamet eden başarılı öğrencilerimize hafta sonları gönüllü öğretmenlerimizin desteği ile kurs vermeye devam etmekteyiz. 153 yıldır Türk Kızılay'ın bir geleneği olan “Sevgi Bohçamızı” Çorlu Devlet Hastanemiz ve Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanemiz ile yaptığımız protokol kapsamında yeni doğum yapmış ihtiyaç sahibi annelere ve çocuklarına ulaştırdık. 29 Ekim - 4 Kasım arasında kutladığımız Kızılay Haftamız münasebetiyle Çorlumuzda bulunan okullarımızda, Kızılay haftasını coşkulu bir şekilde kutladık” dedi. 
FELAKETLERDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK
“Ülkemizi derinden üzen Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi sebebiyle felaketten etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere topladığımız yardımları afet bölgesine götürerek oradaki yardım faaliyetlerine Gönüllülerimiz ve Yönetim Kurulumuz ile katkı sağladık” diyen Alican Yılmaz, “Yine ülkemizde meydana gelen orman yangınları ile mücadele eden görevlilerimize destek sağlayarak bölgeye 2 adet yardım tırı gönderdik. 153 yıldır iyiliğin amiral gemisi olan Türk Kızılay olarak her zaman ihtiyaç sahibinin mağdurun, mazlumun yanında olduğumuz gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın yeni yıllarını kutlar, yeni yılın tüm dünyaya sağlık, mutluluk ve barış getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı. 
İMDAT ŞAHİN