• Sonunda Bakıma Alındı!
  • Sonunda Bakıma Alındı!
  • Sonunda Bakıma Alındı!
  • Sonunda Bakıma Alındı!
  • Sonunda Bakıma Alındı!
  • Sonunda Bakıma Alındı!
  • Sonunda Bakıma Alındı!
Çorlu Güncel

Sonunda Bakıma Alındı!

  • 01 Aralık 2021
  • 993 Kez Okundu

Çorlu’nun İstanbul girişinde yer alan ve zaman içinde zarar gören Balkan Anıtı, Çorlu Belediyesi tarafından bakıma alındı.

Cumhuriyet dönemini ölümsüzleştiren heykeltıraş olarak anılan Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı 120 yıllık Türk tarihini 4 şeritte anlatıyor. Çorlu Belediyesi eski Başkanı Altan Ersin döneminde Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı zaman içinde zarar görmüştü. Son yaşanan fırtınada anıtın belli bölümlerinde kopmalar meydana geldi. Havuz kısmındaki mermerlerinde zarar gördüğü Balkan Anıtı’na Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri müdahale ederek zarar gören kısımlar onarıldı. Işıklandırılması da yapılan anıtın havuzu da yakın zamanda çalışacağı belirtildi. 
ANIT 120 YILLIK TÜRK TARİHİNİ ANLATIYOR
Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı 120 yıllık Türk tarihini 4 şeritte anlatıyor. Anıtın ilk parçasında Balkanlar'dan kaçışı, ikincisinde o mağlubiyetten sonra tekrar dirilen toplumu, üçüncü parçada Kocatepe'de devleşmiş bir Atatürk, bir efe, Anadolu kadını ile atıyla birlikte elinde bayrak tutan bir asker anlatılırken, son parçada ise Cumhuriyet, işçi bir kadın, elinde kitap tutan çocuklar ve önünde de silahıyla sınırları bekleyen bir komando figürü bulunuyor. 
BALKAN ANITI ZAMAN İÇİNDE ZARAR GÖRDÜ
Çorlu Orion Alışveriş Merkezi’nin tam karşısında Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı’nda yer alan Balkan Anıtı zaman içinde zarar görmüştü. Uzun süredir bakımsız kalan Balkan Anıtı’nın özellikle havuzu çok kötü durumda. Daha önce ışıklandırılması olan Balkan Anıtı’nın ışıklandırma sistemi de zarar görmüş havuz çalışmaz hale gelmişti. Balkan Anıtı’nda bulunan heykellerde bir dönem iplerle birbirine tutturulmuş vaziyetteydi. Son yaşanan fırtınayla birlikte Anıtın bazı bölümlerinde kopmalar meydana geldi. 
BELEDİYE EKİPLERİ ANITI BAKIMA ALDI 
Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ ekipleri Balkan Anıtı’nı bakıma aldı. Fırtınadan dolayı anıtın kopan bölümleri tekrar yapıldı. Havuz kısmında düşen mermerler ekiplerce tekrar yerine konuldu. Balkan Anıtı’nın bazı bölümleri tekrar yenilendi. Anıtta bulunan atın ayağı rüzgar nedeniyle koparken anıtın kopan parçası tekrar yerine takıldı. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri anıtın zarar gören kısımlarında tek tek inceleme yaparak zarar gören kısımlar tekrardan yapıldı. 
HAVUZUN IŞIKLANDIRMASI YAPILDI 
Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı’nda Bulanan ve 120 yıllık Türk tarihini 4 şeritte anlatan Balkan Anıtı’nın havuzunun ışıklandırması da tamamlandı. Daha önce gece karanlıkta ışıklandırmayla fark edilen Balkan Anıtı ışıklandırma sistemi tekrardan yapılarak gece ışıklandırması yapılacak. Havuzdaki fıskiyelerle ilgili de çalışma yapılacağını belirten ekipler havuzun fıskiyelerinin de yakın zamanda çalışacağını duyurdu. 
GAZETEMİZ BALKAN ANITINI SÜREKLİ GÜNDEME TAŞIDI 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak Çorlu’nun İstanbul girişinde bulunan ve 120 yıllık Türk tarihini anlatan Balkan Anıtı’nda yaşanan olumsuzlukları sürekli gündeme taşıdık. Balkan Anıtı’nın iplerle bağlanmasını Çorlu gündemine taşıdık. Haberlerimizin ardından Çorlu gündemine giren Balkan Anıtıyla ilgili sonunda adımlar atılmaya başlandı. 
İMDAT ŞAHİN