• Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
  • Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı
Çorlu Güncel

Çorlu'da Öğretmenler Günü Kutlandı

  • 24 Kasım 2021
  • 996 Kez Okundu

Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü Çorlu’da düzenlenen programlarla kutlandı.



24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Meydanı’ndaki tören son bulurken, Halk Eğitim Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü programı devam etti. Halk Eğitim Merkezi’nden düzenlenen Öğretmenler Günü programına Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kurum müdürleri, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
İLK TÖREN ATATÜRK MEYDANI’NDA YAPILDI 
Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü çelenk sunma programıyla başladı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenci ve öğretmenlerinde hazır bulunduğu çelenk sunma töreninden sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. 
ÖĞRETMEN REHBER OLMA GÖREVİNİ İFA ETMEKTEDİR
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı:  Erdoğan, “Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım tarihi, 1981 tarihinden itibaren ‘Öğretmenler Günü’  olarak kutlanmaktadır. İnsanlığın yaratılış tarihi kadar eski olan öğrenci ve öğretmen ilişkisi gün gibi de yenidir. Bilgi gerçeğin kopyası olmadığı gibi süreklilik arz ederek hızla yenilenmektedir. Yenilenen bilginin bilgesiz olması mümkün değildir. Öğretmenlik mesleği bulunduğu zamana göre kendini yenileyen ve yenilenen anlayış ile öğrenen ve öğreten öğretmen modeli ile gelişmektedir. Öğretmen; bilgi aktarımından ziyade öğrenmeyi öğreten, yani rehber olma görevini ifa etmektedir. Öğretmen;  sadece sınıf ortamında değil, öğrencilerin tüm yaşam alanlarında rehberlik görevini yerine getirmektedir. Ülkemizin, muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkması ve muasır medeniyetin mihmandarı olması, ancak; yeniliklerin tasarlayıcısı öğretmenler ile mümkün olacaktır. Bu sorumluluk anlayışı ile ‘İki günü aynı olan zarardadır’ düsturu ile durmadan yorulmadan mili eğitimin temel amaçlarını hissetmeli öğrencilerimize davranış olarak kazandırmalıyız. Mesleklerini okullarda tamamlayan ama hayatta rehber olmaya devam eden emekli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, ebediyete irtihal eden başta Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmenimiz Muharrem Poyrazoğlu ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlar sağlık ve başarılı bir mesleki yaşam dilerim” ifadelerine yer verdi.
ÖĞRETMENLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YÖN VERİYOR
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak kısa bir konuşma yaptı: “Çorlu’muzda ve ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Görevleri başında şehit olmuş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” dedi. Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada “Ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün bugün. Öğretmenlerimiz, sevgileri ve hoş görüleri ile çocuklarımızı eğitiyor ve aynı zamanda da hayata da hazırlıyor. Dolayısıyla ülkemizin geleceğine de yön veriyorlar. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.
ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR!
Düzenlenen törende konuşan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ahirete göç öden öğretmenlerimizi de saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu. MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan ise “Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum. Öğretmen demek, sevgi ve saygı demektir. Tüm öğretmelerimize sahip çıkmamız gerekmekte çünkü geleceğimiz onların ellerinde” diye konuştu.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Atatürk Meydanı’nda düzenlenen kutlamaların ardından Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler arası spor müsabakaları, okullar arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi.
COĞRAFYA ÖĞRETMENİ MUHARREM POYRAZOĞLU ANILDI 
Kansere yenik düşen Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Muharrem Poyrazoğlu düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anıldı. Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan konuşmasında kansere yenik düşen Muharrem Poyrazoğlu’na değinirken, hayatını kaybeden tüm öğretmenleri sevgi ve saygıyla anıyoruz dedi. Muharrem Poyrazoğlu’nun fotoğrafı uzun süre salona yansıtıldı. Fotoğraf yansıtıldığı o dakikalarda duygu dolu anlar yaşandı. 
ORATORYO DÜZENLENDİ
Çorlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı oratoryo büyük beğeni toplarken, yeni öğretmenler de yemin ederek tören sona erdi. Yeni öğretmenlerin isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildi daha sonra göreve yeni başlayan tüm öğretmenler ayağa kalkarak öğretmen yemini yüksek sesle okundu. Türk Bayraklarıyla sahneye çıkan öğretmenlerin heyecanı yüzlerine yansıdı.