• Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
  • Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı
Çorlu Güncel

Eyt'liler Yine Alanlara Çıktı

  • 22 Kasım 2021
  • 1994 Kez Okundu

Çorlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Cumhuriyet Meydanı’nda imza standı açarak EYT’lilerin yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Çorlu EYT Derneği’nin açtığı standa, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul EYT Derneği ‘de Çorlu’daki EYT’lileri yalnız bırakmadı. EYT’lilerin standına CHP Çorlu ilçe Başkanlığı ve İYİ Parti Çorlu İlçe başkanlığı da ziyarette bulundu. 
HAKKIMIZI SAVUNMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Çorlu EYT Dernek Başkanı Hasan Çebi stantla ilgili yaptığı açıklamada: EYT’lilerin sorunları ortada, mağduriyetimizi ve haklarımızı savunmak için her platformda her alanda olmaya çalışıyoruz. İstanbul derneğimiz bugün bizi ziyaretimize geldi. Stant çalışmalarımız devam ediyor, Çorluda bu ikinci stant çalışmamız var çalışmalarımız tabi devam edeceğiz. Hakkımızı savunmak için elimizden geldiği kadar hakkımızı savunmayı sürdüreceğiz. Son günlerde EYT’lilerle ilgili bir çalışma var diye söylentiler var. Biz buna pek aldırış etmiyoruz. EYT’nin tek bir formülü var, 3 formül 5 formülü yok, tek bir formülü var. Buda nedir 4447 nolu yasanın geriye doğru işletilmesinin iptalidir. İkinci bir şeyde 5510 nolu yasada aylık bağlanma yasalarını tekrardan eski seviyelere getirilmesi için bu yasaların iptali için uğraşıyoruz. Emekli olduktan sonra yaşanacak bir ücret almak için mücadele ediyoruz. Bu hükümetin yapmış olduğu bir çalışma var, seçilmişler var diyor atanmışlar yok diyor. Böyle bir karmaşa içindeyiz. Halkımız bunlara itibar etmesin diyoruz, gerçek haberleri EYTliler tarafından öğrensinler. Bu algı operasyonlarına halkımız düşmesin. Burada EYT’lileri bölme planları var. Eğer bu yasa çıkarsa biz bunu resmi gazetede göreceğiz. Biz emeklilik dilekçemizi SSK’ya verdikten sonra emekli oldunuz denildiğinde biz buna ancak inanırız. Diğer türlü söylemler bizi tatmin etmiyor” dedi. 
EYT’LİLERİN YANINDAYIZ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Çorlu EYT Derneği’nin stantını ziyaret ettikten sonra bir açıklama yaptı: “Bugün belediyemizin önünde Emeklilikte yaşa takılanların farkındalık yaratmak için bir araya geldiğini görüyoruz. Uzun zamandan beri bu konu seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Bu konuda verilmiş olan sözler değerlendirmelerde var. Burada beklentimiz verilen sözlerin yerine getirilmesi ve vatandaşlarımızın insanca yaşama konusunda devam etmesi, belli bir yaştan sonra çalışmak veya işe girmek çok daha zor. Dolayısıyla toplumumuzun bu ihtiyacını dikkate alınması gerektiğini genel başkanımızda bizlerde ifade ediyoruz. EYT’lilerin yanındayız” dedi. 
EYT SORUNU BİRAN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ 
İstanbul EYT Derneği Başkanı Arzu Lastikçi, “Burada EYT derneğimize destek vermek için geldik. Sorunumuz aynı, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever’de EYT’lilerin yanında olduklarını vurgulayarak EYT sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti. 
İMDAT ŞAHİN