• Tahsisi Hala Yapılmadı!
  • Tahsisi Hala Yapılmadı!
  • Tahsisi Hala Yapılmadı!
  • Tahsisi Hala Yapılmadı!
  • Tahsisi Hala Yapılmadı!
Çorlu Güncel

Tahsisi Hala Yapılmadı!

  • 20 Kasım 2021
  • 900 Kez Okundu

Okul olacağı söylenen Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Sokak üzerinde bulunan yaklaşık 10 dönümlük eski Askeri Lojmanların bulunduğu alanın tahsisi bir türlü Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmedi.

2017 yılında Askeriye tarafından boşaltılan ve 2018 yılında lojmanların yıkımının gerçekleştiği alan yıllardır atıl vaziyetti duruyor. Okul için Milli Eğitime Bakanlığına tahsisi yapılacağı söylenen alanın tahsisi bir türlü yapılamadı. Milli Savunma Bakanlığı’nda bulunan arsanın okul olması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devir edileceği ve bölgeye ortaokul yapılacağı konuşulurken arsanın akıbeti henüz netleşmedi. Edindiğimiz bilgilere göre 10 dönümlük arsanın tahsisi hala bekleniyor. 
4 YILDIR 10 DÖNÜMLÜK ALAN BOŞ DURUYOR 
2017 yılında boşaltılan askeri lojmanlar daha sonra 2018 yılında yıkılmış, binaların bulunduğu alan kepçeler yardımıyla düzleştirilmişti. Yıllardır boş duran araziyle ilgili her hangi bir adım atılmadı. Bölgede yaşayan vatandaşlar arazinin biran önce değerlendirilmesini isterken hiçbir adımın gelmemesi ise tepki çekti. Bölge sakinleri biran önce boş duran alanın değerlendirilmesini istiyor. 
ÇORLUNUN OKULA İHTİYACI VAR 
Çorlu’da birçok okul yıkılırken öğrencilerin çoğu ikili eğitime geçti. Boş duran arazilerin ise hiçbir şey yapılmadan beklemesi Çorlulu vatandaşların tepkisini çekiyor. Yıllardır boş duran 10 dönümlük arazinin okul olacağı konuşulurken hala tahsisin yapılmaması tepki çekiyor. Çorlu’da depreme dayanıklı olmayan 5 okulun yıkım işlemi gerçekleşti. Çoğu okulda güçlendirme çalışmaları için boşaltıldı. Durum böyle iken okul alanlarında bir türlü inşaatların başlamaması ise vatandaşların endişelendiriyor. 
BİRAN ÖNCE TAHSİSİN YAPILMASI BEKLENİYOR
Gazetemizin edindiği bilgilere göre Milli Savunma Bakanlığı’nda olan 10 dönümlük alanın okul için tahsisi hala yapılmamış. Biran önce tahsisin yapılarak inşaatların başlaması gerektiğine vurgu yapan Çorlulu vatandaşlar dört gözle okul inşaatlarının başlamasını bekliyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Burası yıllardır atıl durumda, okul için verileceği söylenmişti son edindiğimizi bilgiler maalesef hala verilmemiş öylece bekliyor. Biran önce okul yapılmasını istiyoruz. Çünkü Çorlu ortaokulu yıkıldı. Burası ortaokul olacak diyarlardı en azından boş duracağına okul olarak faydalanalım veya park yapsınlar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN