• Projede 5 Yıl Geride Kaldı!
  • Projede 5 Yıl Geride Kaldı!
  • Projede 5 Yıl Geride Kaldı!
  • Projede 5 Yıl Geride Kaldı!
  • Projede 5 Yıl Geride Kaldı!
  • Projede 5 Yıl Geride Kaldı!
Çorlu Güncel

Projede 5 Yıl Geride Kaldı!

  • 20 Kasım 2021
  • 894 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi’ne yapılacak olan katlı otopark için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlamıştı. Katlı otopark projesi için hala bir çivi bile çakılamadı.

Kamulaştırma davalarının devam ettiği bölgeye hala bir çivi bile çakılamadı. 5 yıldır projenin başlaması bekleniyor fakat kamulaştırma davalarının devam etmesi nedeniyle projeye bir türlü başlanamadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Cemaliye Mahallesi Şehit Şevket Özmen Sokak üzerinde bulunan alana katlı otopark yapmak için 2016 yılında harekete geçerek kamulaştırma çalışmalarına başlamıştı. Kamulaştırma çalışmalarında 5 yıl geride kalmasına rağmen hala bir adım atılamadı.  
YIKILAN BİNALARIN YERLERİ GEÇİCİ OTOPARK YAPILDI 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kamulaştırma çalışmalarında bazı binalar kamulaştırılarak yıkılmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl yıkılan binaların yerleri geçici olarak açık otopark olarak kullandırılıyor. Yıkılan binaların zeminine çakıl serilerek geçici açık otopark yapıldı. Vatandaşlar diğer binaların yıkılarak alanın komple katlı otopark olmasını istiyor. 
KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI 2016 YILINDA BAŞLADI 
2016 yılında kamulaştırma çalışmalarının başladığı katlı otopark projesinde hala projeye başlanılamadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu’ya katlı otopark kazandırmak için Cemaliye Mahallesi Şehit Şevket Özmen Sokak üzerindeki alanda kamulaştırma çalışmalarına 2016 yılında başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarının yavaş ilerlemesi nedeniyle hala projeye başlayamadı. 
ÇORLUNUN OTOPARKA İHTİYACI VAR!
Çorlu’nun otoparka ihtiyacı olduğunu belirten Çorlulu vatandaşlar bölgeye biran önce bir katlı otoparkın yapılmasını istedi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Çorlu’da özellikle çarşı merkezine yakın noktasında bir katlı otoparka ihtiyaç var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi buraya bir katlı otopark yapmak için kolları sıvadı fakat hala bir adım atılmadı. Bu kamulaştırma davalarının biran önce sonuçlanarak katlı otopark inşaatının başlaması gerektiğini” vurguladı. 
“DAHA NE KADAR BEKLEYECEĞİZ”
Bir türlü başlamayan katlı otopark projesiyle ilgili tepki gösteren vatandaşlar, “Daha kamulaştırma davalarının devam ettiği katlı otopark projesinde inşaat başlayamadı. İnşaatın başlamasını daha ne kadar bekleyeceğiz bilmiyoruz. İnşaat başladıktan sonra da yine belli bir zaman geçecek. Bir katlı otoparkın yapılması neredeyse 10 yılı bulacak. Bu kadar olur mu? Çorlu’nun katlı otoparka ihtiyacı varken bu kadar beklenmesi doğru mu, biran önce projenin başlamasını bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN