• Vatandaşın Gündemi Ekonomi!
  • Vatandaşın Gündemi Ekonomi!
  • Vatandaşın Gündemi Ekonomi!
  • Vatandaşın Gündemi Ekonomi!
Çorlu Güncel

Vatandaşın Gündemi Ekonomi!

  • 19 Kasım 2021
  • 861 Kez Okundu

Son dönemde çoğu ürüne gelen zamlar karşısında kara kara düşünmeye başlayan vatandaşlar çarşıda pazarda, sokakta ekonomiyi konuşuyor.



Merkez Bankası’nın 1 puanlık faiz düşüşünden sonra döviz kurunda yine artışlar meydana geldi. Çoğu ürüne yapılan zamlar karşısında bunalan vatandaşlar ekonomiye çare bulunmasını istedi. Çorlu’da çarşı pazarda ve sokaklarda herkesin gündemi ekonomi oldu. İnsanlar piyasaların biran önce normale dönmesini bekliyor. Ticaretin en yoğun döndüğü ilçelerden olan Çorlu’da vatandaşlar tedirgin bekleyişi sürüyor. Sürekli artan fiyatlar karşısında vatandaşlar alım güçlerinin düştüğünü kaydederken gidişattan endişeli olduklarını belirtti. 
HER GEÇEN GÜN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR
Çorlu’da her köşe başında vatandaşlar ekonomiyi konuşuyor. Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından döviz kurunun ve altın fiyatlarının tekrar artmasıyla birlikte gözler yine ekonomiye çevrildi. Son dönemde çoğu ürüne yapılan zamlar karşısında alım güçlerinin düştüğünü kaydeden vatandaşlar gazetemize konuştu: “Her geçen gün maalesef alım gücümüz düşüyor. Çünkü her şeye zam geliyor. Çay şeker fiyatları bile uçtu gitti. Bir hafta önce aldığımız ürün bir hafta sonra zamlanmış. Piyasalar zam konusunda çok hareketli biran önce normale dönmesini bekliyoruz” dedi. 
VATANDAŞLAR PİYASALARIN NORMALE DÖNMESİNİ BEKLİYOR
Her geçen gün artan fiyatlar karşısında çaresiz kaldıklarını belirten vatandaşlar piyasaların biran önce normale dönmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Her geçen gün yapılan zamlar karşısında çaresizlik içerisindeyiz. Çarşı pazarda fiyatlar sürekli artıyor. Biran önce piyasaların normale dönmesini bekliyoruz. Bu gidişat hiç iyi gözükmüyor. Döviz kurları sürekli artış gösteriyor, döviz kurlarında yaşanan artışlar fiyatlara da yansıyor. Alım gücümüz iyice azaldı” dedi. 
ESNAF, ALDIĞMIIZ ÜRÜNÜ TEKRAR YERİNE KOYAMIYORUZÇ” 
Fiyatların sürekli değiştiğinden dert yanan esnaflarda ekonominin gidişatından endişe duyduklarını belirtti. Çorlulu esnaflar, “Bir ürünü sattığımız zaman tekrar yerine yenisini koyamaz olduk. Çünkü gün be gün fiyatlar değişiyor. 3 liraya sattığımız bir ürünü bir hafta sonra farklı bir fiyata almak zorunda kalıyoruz. Artık çarkı çevirmemiz çok zorlaştı. Fiyatların biran önce bir dengeye oturması gerekiyor. Yoksa işimiz gerçekten çok zor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN