• Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek
  • Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek
  • Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek
  • Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek
  • Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek
  • Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek
Çorlu Güncel

Kent Konseyi Pazar Günü Seçime Gidecek

  • 19 Kasım 2021
  • 849 Kez Okundu

Çorlu Kent Konseyi seçimlerin 21 Kasım Pazar Günü tekrar yapılacak. Mevcut Başkan Hülya Perin seçimlere yapılan itirazlar nedeniyle seçimlerin yenileneceğini duyurmuştu.



18 Eylül tarihinde yapılan Kent Konseyi seçimlerine kent konseyi delegesi Atıf Mutlu itiraz edip mahkemeye süreci taşıyınca mevcut Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin tekrar Kent Konseyi’ni seçime götüreceğini duyurmuştu.  21 Kasım Pazar Günü yapılacak olan kent konseyi seçimlerinde tek adaylı bir seçim gerçekleşecek. Hülya Perin düzenlediği basın toplantısında tekrar aday olacağını duyururken, başka bir aday açıklaması olmadı. 
SÜRPRİZ YAŞANMAZSA TEK ADAYLI SEÇİM OLACAK
18 Eylül 2021 tarihinde yapılan Çorlu Kent Konseyi seçimlerinde iki isim yarışmıştı. Hülya Perin ve Umut Güngör’ün yarıştığı seçimlerde kazanan Hülya Perin olmuştu. 18 Eylül tarihinde yapılan seçimlere itiraz eden Kent Konseyi delegesi Atıf Mutlu süreci mahkemeye taşımıştı. Daha sonra Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin tekrar seçimlerin yenileceğini duyurarak şaibeden uzak bir kent konseyi istediklerini belirtmişti. Pazar günü yapılacak seçimlerde Hülya Perin’in tek aday olarak seçimlere girmesi bekleniyor. 
KATILIMIN AZ OLMASI BEKLENİYOR 
18 Eylül’de yapılan ve iki adayın yarıştığı seçimlerde delegelerin çoğu seçime gelirken Pazar günü yapılacak seçimlere delegelerin birçoğunun gelmemesi bekleniyor. Hülya Perin günler öncesinden adaylığını açıklarken başka kimse adaylığını açıklamadı. Daha önce adaylığını açıklayan Umut Güngör’ün seçimlere tekrar aday olması beklenmiyor. 18 Eylül tarihinde yapılan Kent Konseyi seçimlerinde Hülya Perin 76 oy alırken, Umut Güngör oyların 33’ünü almıştı. 18 Eylül’deki seçimlerde 130 Kent konseyi delegesinden 112 kişi oy kullanırken, bu oyların 76’sını kırmızı liste ile Hülya Perin, beyaz liste ile yarışa giren Umut Güngör 33 oy aldı. 3 delege de sandığa boş oy attı.
İMDAT ŞAHİN