• Milletvekili Sayısını 34'E Yükseltti
  • Milletvekili Sayısını 34'E Yükseltti
  • Milletvekili Sayısını 34'E Yükseltti
  • Milletvekili Sayısını 34'E Yükseltti
  • Milletvekili Sayısını 34'E Yükseltti
Çorlu Güncel

Milletvekili Sayısını 34'E Yükseltti

  • 17 Kasım 2021
  • 1559 Kez Okundu

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde soydaşlarımızın desteklediği Hak ve Özgürlükler Hareketi ve Cumhurbaşkanı Mustafa Karadayı büyük bir başarı kazandı.


Geçtiğimiz Temmuz Ayı’nda yapılan genel seçimlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi 29 Milletvekili çıkartırken Pazar günü yapılan seçimlerde milletvekili sayısını artırarak 34 vekil çıkardı. Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı’da 22 aday içerisinden 3. Sırada seçimi bitirdi. Mustafa Karadayı oyların yüzde 11.8’ini alırken Hak ve Özgürlükler Hareketi oyların yüzde 13’ünü aldı. Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Karadayı ve HÖH Bulgaristan seçimlerinde 3’üncü oldu. 
MİLLETVEKİLİ SAYISI 29’DAN 34’E YÜKSELDİ 
2021 yılı içerisinde 3’üncü kez tekrarlanan Bulgaristan Genel Seçimleri’nde soydaşlarımız geçtiğimiz Pazar günü yine sandığa gitti. Çorlu’da 3 okulda kurulan 8 sandıkta soydaşlarımız oy verme işlemlerini gerçekleştirdi. 6 bin 754 kişinin sandık başına gitti Çorlu’da oyların büyük bir çoğunluğu Hak ve Özgürlükler Partisine ve Mustafa Karadayı’ya gitti. Geçtiğimiz Temmuz Ayı’nda yapılan genel seçimlerin sonuçlarına göre 29 milletvekili çıkartan Hak ve Özgürlükler Hareketi milletvekili sayısını artırarak 34’e yükseltti. Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin gazetemize yaptığı açıklamada: “Milletvekili sayısının 34’e çıkarıldığını kaydetti. Çetin, “Hak ve Özgürlükler Hareketi geçen seçimlerde 29 vekil çıkarmıştı bu seçimlerde oyların yüzde 13’ünü alarak 34 milletvekili çıkartarak büyük bir başarıya imza attı” dedi. 
CUMHURBAŞKANI ADAYI MUSTAFA KARADAYI 3’ÜNCÜ OLDU 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde de büyük bir başarı sağlandığını kaydeden HÖH Trakya Sorumlusu Güner Çetin, seçimlere 22 adayın katıldığını ifade etti. Güner Çetin, “Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı seçimlerden 3’üncü olarak çıktı. Oyların yüzde 11.8’ini aldı. Seçimlere 22 cumhurbaşkanı adayı katılmıştı. 22 adaylı seçimde 3’üncü olması gerçekten çok büyük başarıdır” dedi. 
KOALİSYON HÜKÜMETİNE GİRMESİNİ BEKLİYORUZ
Bulgaristan seçimleri geride kalırken, hiçbir parti tek başına hükümet kurma yetkisi alamazken koalisyon hükümetinin kurulması bekleniyor. Gazetemize konuşan Güner Çetin Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin hükümet kurmak için çok önemli bir rol oynayacağını belirterek şunları söyledi: “Hak ve Özgürlükler Hareketi’n mutlaka hükümetin içinde yer almasını istiyoruz. Çünkü yapılan seçimlerde 3’üncü parti olmuştur. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin kesinlikle hükümet ortağı olması gerekiyor” dedi. 
TÜRKİYE GENELİNDE 92 BİN KİŞİ SANDIK BAŞINA GİTTİ 
Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızdan 92 bin kişi Bulgaristan seçimleri için sandık başına gitti. 92 bin seçmenden 85 bini Hak ve Özgürlük Hareketi ve Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı’ya oy verirken diğer oylar ise başka parti ve adayları verildi. Seçim sonuçlarının büyük bir başarı olduğunu kaydeden Güner Çetin, “Seçimler gerçekten çok büyük bir başarıyla tamamlandı. Hak ve Özgürlükler Hareketi ve adayımız iyi sonuçlar aldı” dedi. 
İMDAT ŞAHİN