• Muhtarlara Eğitim Verildi
  • Muhtarlara Eğitim Verildi
  • Muhtarlara Eğitim Verildi
  • Muhtarlara Eğitim Verildi
  • Muhtarlara Eğitim Verildi
  • Muhtarlara Eğitim Verildi
  • Muhtarlara Eğitim Verildi
Çorlu Güncel

Muhtarlara Eğitim Verildi

  • 17 Kasım 2021
  • 1093 Kez Okundu

Çorlu İlçe Nüfus Müdürü Saffet İran kaymakamlık binasında muhtarlara Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgilendirme toplantısına Tekirdağ İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Aydoğan Tulgar’da katıldı. Çorlu’da bulunan muhtarların katıldığı toplantıda Çorlu İlçe Nüfus Müdürü Saffet İran sistemin nasıl çalıştığını anlattı. Sunum şeklinde anlatılan MAKS Sisteminin nasıl çalıştığı muhtarlara anlatılırken sistemin amacından da söz edildi. Sunum sonunda muhtarlar sistemle ilgili nüfus müdürüne sorular sordu. 
SİSTEMİN SAĞLADIĞI FAYDALAR ANLATILDI
Sistemin faydalarından söz eden Saffet İran, “Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Sözel nitelikteki adres bileşenlerinin koordinat değerleriyle tanımlandığı sözel ve tabanın coğrafi tabanlı mekânsal yapıya dönüştürüldüğü sistemdir. MAKS projesi ile Yerel yönetimlerin dijital dönüşeme, afet ve acil durumlara hızlı ve etkin müdahale, güvenlik birimlerinin suç ve suçluyla mücadelesine, ulaşım, sağlık eğitim gibi birçok alanda mekânsal ve demografik analizlere, akıllı kent ve uygulamaları ve kentleşme politikalarına, mekânsal ve kişisel veriye dayalı daha gerçekçi politikalara, mekânsal ve kişileş veriye dayalı daha gerçekçi politikalara imkân sağlayan bir sistem olması nedeniyle önemli bir yere sahip” dedi. 
MUHTARLAR PÜR DİKKAT DİNLEDİ 
Tüm illerde eğitimi verilen MARKS Sisteminin eğitimi Çorlu’da da verildi. 15 Aralık tarihine kadar tüm illerde verilmesi öngörülen sistemin eğitim çalışmaları Türkiye genelinde devam ediyor. Çorlu İlçe Nüfus Müdürü Saffet İran yaptığı açıklamada: “Muhtarların mahallelerde ikamet etmeyen vatandaşları tespit ederek elektronik ortamda ilçe nüfus müdürlüğüne gönderebilmek için Yerleşim Yeri Adresi Doğrulama ekranına Tahkikat için ile nüfus müdürlüğüne gönder sekmesi ayrıca adres sorgulama ekranına yerleşim yeri bazında muhtarların sorumluluk alanı içinde adres bildirimlerinde bulunan kişi sayısı (cinsiyet ve doğum tarihine göre dağılım) yeni doğan ve evlenen sayısı gibi istatistiki bilgilen eklenmiştir” dedi.  
İMDAT ŞAHİN