• Vaka Sayıları Artıyor Maske Kullanımı Azalıyor!
  • Vaka Sayıları Artıyor Maske Kullanımı Azalıyor!
  • Vaka Sayıları Artıyor Maske Kullanımı Azalıyor!
Çorlu Güncel

Vaka Sayıları Artıyor Maske Kullanımı Azalıyor!

  • 16 Kasım 2021
  • 760 Kez Okundu

Türkiye genelinde olduğu gibi Tekirdağ’da da korona virüs vaka sayıları artmaya devam ediyor. Vaka sayıları artarken maske kullanımının azalması tedirginlik yaratıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım ile illere göre vaka oranlarını açıkladı. Tekirdağ’da her 100 bin kişide vaka oranı 281,85 seviyelerine yükseldi. Her geçen hafta vaka sayıları Tekirdağ genelinde artarken maske kullanımının sokaklarda azalması tedirginlik yaratıyor. Özellikle kapalı ortamlarda dahi maske takılmazken, bazı vatandaşlar maske kullanımını umursamıyor. 
Gazetemize konuşan duyarlı vatandaşlar maske kullanımının önemine vurgu yaptı: “Korona virüse karşı en önemli silahımız tabiki aşı ama yetkililer her gün maske mesafe ve hijyen kurallarını da hatırlatıyor. Ama sokaklara baktığımız zaman maske kuralının giderek azaldığını görüyoruz. Bu son derece yanlış bir durum maske çok önemli özellikle kapalı alanlarda bu konuya dikkat etmek gerekiyor. Sokaklara baktığımız zaman çoğu insan artık maskesini takmıyor. Korona virüs süreci devam ederken bunun olması çok yanlış. Sevdiklerimizi korumamız için bu kurallara uymamız gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN