• Di̇sk “Gelirde Adalet” İstedi
  • Di̇sk “Gelirde Adalet” İstedi
Çorlu Güncel

Di̇sk “Gelirde Adalet” İstedi

  • 11 Kasım 2021
  • 780 Kez Okundu

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, Birleşik Metal İş Sendikası ve Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanlarının katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever’in de katıldığı basın açıklamasını DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen yaptı. Edirne de yapılan basın açıklamasında “Gelirde Adalet, ve Geçinmek İstiyoruz” konuları öne çıktı. Asgari Ücrette vergilerin alınmamasını isteyen DİSK Yöneticileri “insanca yaşamak istiyoruz” dedi. 
GEÇİNEMİYORUZ DİYENLER ÇÖZÜM İSTİYOR
Yapılan basın açıklaması DİSK Bölge Temsilcisi Salim Şen okudu: Türkiye’nin salgın süresince milli gelirine oranla kendi halkına en az nakit desteği veren ülkelerden biri olduğu gerçeğinden hiç bahsedilmiyor. İşçilerin patronundan daha yüksek oranda vergi ödediği bir ülke haline geldiğimiz gerçeği gizlenmek isteniyor. Pandemide halk işsizlikle ve geçim zorluklarıyla mücadele ederken bir avuç ayrıcalıklı şirketin vergi borçlarının sıfırlanmasını, İŞKUR ve SGK kaynaklarından yapılan kıyakları kimse görmüyor zannediyorlar. İşsizlik rekor kırarken, işçilere ait olan İşsizlik Sigortası Fonu kaynaklarının çoğunun büyük bölümü patronlara aktarılıyor. Türkiye, uluslararası sermaye için ucuz ve güvencesiz işçilik cenneti haline getirilmek istenirken, elimiz kolumuz bağlı izleyelim, örgütlenmeyelim, sendikalı olmayalım, hakkımızı arayıp sormayalım istiyorlar. Bizi yoksullaştırarak, bize hayatı zehir ederek bir avuç şirket ile beraber “şahlanmak” istiyorlar. İşçiler, emekçiler, işsizler, emekliler, küçük esnaf, çiftçiler, dar gelirliler, yani bu halkın çok büyük bir çoğunluğu ise bu masallarından bıktı artık: “Geçinemiyoruz” diyenler çözüm istiyor” dedi.  
ASGARİ ÜCRET VE TÜM ÜCRETLERDE VERGİ VE KESİNTİLER SIFIRLANSIN
Taleplerini sıralayan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, “Ülkeyi yöneten siyasi iktidarı Anayasa’nın sosyal devlet ilkesinin gereği olan aşağıdaki önlemleri acilen alınmaya çağırıyoruz: Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 lira artırılsın. Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 20’den 10’a indirilsin. Vergiye esas gelir dilimleri milli gelire göre artırılsın. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin. Elektrik, su,  doğalgaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun. Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın” dedi.