• Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı
  • Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı
  • Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı
  • Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı
  • Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı
  • Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı
Ergene

Ulu Önder Atatürk Ergene'de Anıldı

  • 11 Kasım 2021
  • 1292 Kez Okundu

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt genelinde olduğu gibi Ergene’de de düzenlenen törenlerle anıldı.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü münasebetiyle Ergene’de anma programı düzenlendi. İlk tören Marmaracık Mahallesi’nde yer alan Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. 

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Garnizon Komutanlığı ve Ergene Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Kaymakam Mehmet Emin Taşçı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İlkay Günay ve Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede çalan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okumasının ardından ise Demokrasi Meydanı’ndaki tören sona erdi ve Ergene Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. 

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından hazırlanarak sahnelenen anma programına Ergenedeki siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları da katkı verdi. Ergene Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümde kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. 57 yıllık yaşamına birçok savaşı ve başarıyı sığdıran, işgal altında ve bitmiş sayılan topraklarımızda kurtuluş mücadelesini başlatarak modern Türkiye Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet eden ulu önder ve silah arkadaşları sayesinde bugün bir arada hür ve özgür olarak yaşayabiliyoruz. Çetin mücadeleler sonucu savaş meydanlarında kazandığı başarıları hayatın her alanında gerçekleştirdiği reformlar ile taçlandırmış ve ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyetinin ebedi başkomutanı olarak gönüllerimizde yer etmiştir” dedi. 
Onu yalnızca 10 Kasımlarda değil hayatın her alanında her gün anmak ve anlamak tüm vatandaşlarımızın boyun borcudur diyen Başkan Yüksel, “Bizler yerel yöneticiler olarak açmış olduğu yolda, gösterdiği hedeflere durmadan yürümeye ant içtik. O’nun tarihe geçen birçok sözünü kendimize görev edinerek, ‘vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır’ düsturuyla çalışmalarımızı ilçemiz genelinde durmadan sürdürüyoruz” diye konuştu. 
Başkan Yüksel ayrıca, “Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek amacıyla var gücümüzle çalışarak geleceğimizin teminatı gençlerimize, laik, demokratik ve yaşanabilir bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmak gayesindeyiz. 83 yıl önce bugün aramızdan ayrılan onun yalnızca naçiz vücududur. Ardında bıraktığı fikirler, temelini attığı kurumlar ve hedef gösterdiği amaçlar bizleri geleceğe taşıyacak olan ve hiçbir zaman unutmayacağımız değerlerdir. Ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir askeri olarak gururla diyorum ki, yaşasın cumhuriyet, yaşasın Türkiye cumhuriyeti. Ne mutlu Türk’üm diyene” şeklinde konuştu. 
Atatürk’ün hayatı ve son yolculuğuna ilişkin görüntülerin yer aldığı video gösterimi ile başlayan programda şiirler okunarak oratoryo sunuldu. Temsili Atatürk’ün sahneye gelerek vals yaparak zeybek oynadığı anlar izleyicilerden büyük alkış aldı. Bir buçuk saat süren ve büyük emekler sonucu hazırlanan program izleyenlerden tam not aldı.