• Vatandaşlar Ulaşımdan Dertli
  • Vatandaşlar Ulaşımdan Dertli
  • Vatandaşlar Ulaşımdan Dertli
Çorlu Güncel

Vatandaşlar Ulaşımdan Dertli

  • 09 Kasım 2021
  • 1098 Kez Okundu

Çorlu’da şehir içi ulaşımı sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüslerden vatandaşlar dertli olduğunu belirtti.


Çorlu’da kısa mesafe olmasına rağmen bir yere ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Tekulaş’a ait olan otobüsler pandemi koşullarında bile tıklım tıklım olurken, otobüslerin geç gelmesi de vatandaşı canından bezdirdi. Bütün numaralardaki otobüsün aynı anda durağa gelmesi de ulaşımda büyük sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. 
OTOBÜSÜ KAÇIRAN YANDI 
Çorlu şehir içi ulaşımda bir otobüsü kaçıran vatandaş en az 25 dakika daha otobüs bekliyor. 25 dakikada tekrar otobüs gelirken bir vatandaş gideceği yere 50 dakikada ulaşabilir. 5-6 km’lik mesafeyi 50 dakikada gidebildiğini söyleyen vatandaşlar; “Örneğin 5 numaralı otobüsle Çorlu Merkezi’nden Türkgücü Yolu’ndaki bir fabrikaya veya okula gideceksiniz. Eğer 5 numaralı bir otobüs önünüzden geçip gittiyse sizin istediğiniz yere varması en az 50 dakika sürüyor. Otobüsler birde çok dolu geliyor. Binmekte zorlanıyoruz” dedi. 
BÜTÜN NUMARALAR AYNI ANDA DURAĞA YAKLAŞIYOR
Çorlu’da faaliyet gösteren otobüs numaralarından birçoğu aynı anda duraklara geliyor. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, “Örneğin Emlak Konutları’na gideceksiniz o bölgeye iki araç gidiyor, 1 ve 6 numaralı otobüs. O otobüslerin ikisi de peş peşe geliyor, iki otobüsü de kaçırdığınız zaman yine 20-25 dakika beklemek zorunda kalıyorsunuz. En azından 6 numara ile 1 numaralı otobüs arasında biraz mesafe olsa bekleme süreleri daha düşecek. Birde peş peşe geldiği zaman otobüslerin bazıları durağa giremiyor” dedi. 
OTOBÜSLERİN İÇİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR 
300 bin nüfusun yaşadığı Çorlu’da ulaşımın sadece otobüslerle yapılması ulaşımda büyük sıkıntılar meydana getiriyor. Alternatif ulaşım araçlarının Çorlu’da olmasının önemine dikkat çeken vatandaşlar, “Ulaşım sadece otobüslerle sağlanıyor, bir tranvay yok mesela, minibüsler şehir içinden gitmiyor. Sadece otobüs var. Sadece otobüslerin olması bizleri çok zorluyor. Sabah ve akşam saatlerinde otobüslere binmek büyük bir dert sıkıntı oluşturuyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN