• Bitmeyen Yol!
  • Bitmeyen Yol!
  • Bitmeyen Yol!
  • Bitmeyen Yol!
  • Bitmeyen Yol!
  • Bitmeyen Yol!
Çorlu Güncel

Bitmeyen Yol!

  • 06 Kasım 2021
  • 2061 Kez Okundu

30 Nisan 2019 tarihinde ihalesi yapılarak çalışmalara başlanan Türkgücü Yolu bir türlü bitirilemedi. İki yıldan fazla süre geçen yol çalışmalarının daha ne kadar devam edeceği ve ne zaman bitirileceği merak ediliyor.

6 kilometre uzunluğunda olan Türkgücü Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı’na doğru olan kısmıyla birlikte bir türlü bitirilemedi. 2019 yılının Mayıs Ayı’nda başlayan çalışmaların üzerinden 2 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen yol henüz tamamlanamadı. Özellikle E-5 Karayolu’na bağlantı kısmı ve Bülent Ecevit Bulvarı’ndaki kısımlarda henüz bitirilemedi. Çalışmalar başlayalı iki buçuk yıl geçmesine rağmen bitmeyen yol sürücüleri ve işletmelerinde tepkisini çekiyor. 
İKİ BUÇUK YILDIR ÇALIŞMALAR BİTMEDİ  
Çorlu 1. OSB Müdürlüğü tarafından yapılan 6 kilometrelik  yolun birinci kısmı tamamlandıktan sonra yolun ikinci etabı başladı. İki buçuk yıl gibi bir sürede tamamlanmayan yol hem sürücülerin hem de işletmelerin tepkisini çekti. 6 kilometre uzunluğundaki Türkgücü Yolu’nda E-5 Karayolu’na bağlantı yapılacak kısımda çalışmalar durma noktasına geldi. Uzun süredir bölgede çalışma yapılmıyor. Aynı şekilde Bülent Ecevit Bulvarı’nın olduğu ikinci kısında ise yine çalışmalar yapılmadan bekliyor. 
PEKİ NE ZAMAN BİTECEK?
Bir türlü bitmeyen yola tepki gösteren sürücüler çalışmaların ne zaman bitirileceğini sorarak; “Türkgücü yolu tam bir bilmeceye dönüştü. Çok uzun zamandır yolda çalışmalar var ve bir türlü bitmiyor. Ne zaman bitecek gerçekten çok merak ediyoruz. Yolda bazı bölümlerin şeritleri açıldı ama E-5 Karayolu’na bağlantı kısmında yol daralıyor orada şu anda çalışmada yapılmıyor. Diğer kısımlarda da sıkıntılar var. Çorlu 1. OSB Bölge Müdürlüğü’nden bu konuda bir açıklama bekliyoruz” dediler. 
YOL BİLMECEYE DÖNÜŞTÜ 
Yolun bilmeceye dönüştüğünü ileri süren sürücüler çileyi kendilerinin çektiğini belirtti. Konuşmasını sürdüren sürücüler, “Çorlu Türkgücü Yolu’daki çalışmalar tam bir bilmeceye dönüştü. Ne zaman bitecek ne zaman yol tamamen trafiğe açılacak belli değil. Burayla ilgili çalışmaların hızlandırılması gerekiyor ama maalesef çok yavaş ilerliyor. Bazı noktalarda hiçbir çalışma yok. Buradaki çalışmaların biran önce bitmesini istiyoruz” dedi.
TÜRKGÜCÜ TARFI DAHA KÖTÜ
Yolu sıklıkla kullanan sürücüler ve Türkgücü Mahallesindeki vatandaşlar ise; “Yol kaç senedir bitirilemiyor. Yarım yamalak iş yapılıyor. Yolun bir kısmı yapıldı ama tam olarak işlemleri bitmeden trafiğe açıldı. Şimdi diğer tarafında çalışmalar var. Türkgücü mahallesi tarafı zaten berbat durumda burada neredeyse hiçbir çalışma yok. Bizler mahalleliler olarak bu yolu kullanamıyoruz ve Çorlu’ya diğer yol olan havuzlar tarafını kullanıyoruz. Yol tam bir yılan hikayesine döndü. Görüldüğü kadarıyla da ne zaman bitirileceği belirsiz. Yetkililerden hiçbir açıklama yada bir tarh verende yok. Bizler mahalleler, sürücüler ve işletmeler olarak bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
HABER MERKEZİ