• Bu Görüntülerin Önüne Bir Türlü Geçilemiyor!
  • Bu Görüntülerin Önüne Bir Türlü Geçilemiyor!
Çorlu Güncel

Bu Görüntülerin Önüne Bir Türlü Geçilemiyor!

  • 06 Kasım 2021
  • 1018 Kez Okundu

Çorlu’da kullanılmayan eşyaların sağa sola atılması ve her gün aynı görüntülerin meydana gelmesi tepkilere neden oldu.


Çorlu’da apartmanlarda, işyerlerinde kullanılmayan eşyalar ya kaldırım üzerine bırakılıyor yada bir çöp kutusunun yanına bırakılıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün bu görüntülerin önüne geçmesini istedi. Özellikle şehir merkezinde evindeki eşyaları yenileyen kimi vatandaşlar eski eşyasını çöpün kenarına kaldırımın üzerine gelişigüzel bırakıyor. Bazen günlerce bekleyen eşyalar bir türlü kaldırılmıyor. 
GÜNLERCE KALDIĞI OLUYOR 
Çorlu’da büyük eşyalarını kaldırımların üzerine koyan vatandaşlarla ilgili Çorlu Belediyesi’nin yaptırım uygulaması gerektiğinin altını çizen duyarlı vatandaşlar gazetemize konuştu: “Kaldırımların veya çöp kutularının yanı konan kullanılmayacak eşyalar bazen günlerce orada duruyor. Temizlik işçileri arabaya alamadığı eşyalar başka bir araçla gelip alınıyor. Buraya bunları atan vatandaşlarda dikkatli olmalı burası şehir merkezi herkes herşeyi öylece ortada bırakamaz” dedi. 
BELEDİYE TEDBİRLERİNİ SIKLAŞTIRMALI 
Çorlu Beleyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün gerekli önlemleri almasını isteyen duyarlı vatandaşlar, “Çorlu Belediyesi bu görüntülerin önüne geçmek için gerekli çalışmaları yapmalı. Ya cezai yaptırımlarını sıklaştırmalı veya başka bir proje geliştirmeli yoksa kaldırımın üzerinde eşyaların kalması doğru değil. Bunun önüne geçecek olan da Çorlu Belediyesidir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN