• Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
  • Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?
Çorlu Güncel

Buradaki Sorun Görülmüyor Mu?

  • 21 Ekim 2021
  • 1127 Kez Okundu

Çorlu’da Akıncılar Caddesinde yıllardır devam eden trafik soruna bir türlü çözüm üretilmiyor. Yaşanan bu sıkıntıya tepki gösteren vatandaşlar “Yetkililer buradaki sorunu görmüyor mu” dedi.

Akıncılar Caddesinde her gün yaşanan trafik sorununa karşı yıllardır adım atmayan Çorlu Belediyesi’ne sert tepki gösteren vatandaşlar, “Belediyenin hemen önündeki Akıncılar Caddesi’nde yıllardır sorun yaşıyoruz. Araçlar neredeyse üzerimizden geçiyor, ters yön ihlali yapan sürücüler trafiği allak bullak ediyor, ama bir türlü soruna karşı çözüm bulunmuyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. 
AKINCILAR CADDESİ BELEDİYENİN HEMEN ÖNÜNDE 
Akıncılar Caddesi’nin dar olması ve karşılıklı araç park etmesi nedeniyle yıllardır trafik sorunu yaşanıyor. Çorlu Belediye Binası’nın hemen önünde yer alan Akıncılar Caddesiyle ilgili bir türlü çözüm bulunamaması vatandaşları çileden çıkardı. Bölge esnafı da her gün trafik sorunu yaşanan caddeyle ilgili Çorlu Belediyesi sert tepki gösterdi. 
TERS YÖN İHLALİ TRAFİĞİ ARAPSAÇINA ÇEVİRİYOR
Akıncılar Caddesi’nde yaşanan ters yön ihlalleri trafiği arap saçına çeviriyor. Omurtak Caddesi üzerinden Akıncılar Caddesi’ne giren araçlar karşılarına başka araç çıktığı zaman trafik arap saçına dönüyor. İki aracın yan yana geçemediği Akıncılar Caddesi’nde mecburen bir araç geri çıkmak zorunda kalıyor. Arkada biriken araçlar nedeniyle sürücüler geri geri gelmekte zorlanırken trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar Çorlu Belediyesi’ne seslenerek, “Burnunun ucundaki sorunu çözemeyen bir belediye olamaz” dedi. 
KARŞILIKLI ARAÇ PARKI YOLU İYİCE DARALTIYOR 
Dar olan Akıncılar Caddesi’ne park eden araçlar nedeniyle yol iyice daralıyor. Tek arabanın geçebileceği Akıncılar Caddesi’nde olmayan kaldırımlar nedeniyle vatandaşlarda o yoldan yürümek zorunda kalıyor. Araçların park etmesi nedeniyle iyice daralar yolda trafik arap saçına dönüyor. Özellikle Perşembe ve Cuma Pazarı’nın kurulduğu günlerde araçlar neredeyse vatandaşın üzerinden geçiyor. Duruma tepki gösteren bölge esnafı Akıncılar Caddesiyle ilgili bir çalışma yapılmasını istedi. 
TRAFİK NEDENİYLE VATANDAŞ KAÇACAK YER BULAMIYOR  
Pazara gidip gelen vatandaşlar Akıncı Caddesi’ni kullanmak zorunda kalıyor. Pazar çantaları ve ellerindeki poşetlerle Akıncı Caddesi’ne giren vatandaşlar araçlardan kaçacak yer bulamıyor. Kaldırımı olmayan Akıncı Caddesi’nde vatandaşlar mecburen yoldan yürümek zorunda kalıyor. Neredeyse insanların üzerine çıkan araçlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Bir türlü çözülmeyen sorun nedeniyle bölgede faaliyet yürüten esnaflarda durumdan şikayetçi. 
ÇORLULU VATANDAŞLAR BAŞKAN SARIKURT’A TEPKİ GÖSTERDİ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a seslenen vatandaşlar Akıncı Caddesi’yle ilgili yaşanan soruna sert tepki göstererek: “Her gün yaşanan bu soruna karşı caddeyle ilgili hala bir çözüm üretilmedi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt her gün belediye girip çıkıyor, bu caddeden gelip geçiyor acaba burada yaşanan sorunu hiç mi görmüyor. Neden burayla ilgili bir çözüm bulmuyor. Geçici bir çözüme bile razıyız. Neden yapılmıyor anlamış değiliz” dedi. 
DÖNERCİLER SOKAĞINA GÖSTERİLEN İLGİ NEDEN BURAYA GÖSTERİLMİYOR 
Her gün yüzlerce vatandaşın gelip geçtiği Akıncılar Caddesi’ndeki sorun yıllarca devam ederken Çorlu Belediyesi geçtiğimiz günlerde Dönerciler Sokağı olarak bilinen Fabrika Sokağı trafiğe kapatmıştı ve esnafa kolaylık sağlamıştı. Dönerciler Sokağı’nı hatırlatan bölge esnafı, “Dönerciler Sokağında kaldırım çalışmalar yapıldı, sokak trafiğe kapatıldı, oradaki esnafa kolaylık sağlandı. Ama maalesef Akıncılar Caddesi’yle ilgili hiçbir çalışma yok. Biz Dönerciler Sokağı kadar büyük bir ilgi beklemiyoruz, bizim de yaşadığımız sıkıntılar en azından çözüm bulunsun” dedi. 
İMDAT ŞAHİN