• Mevlid-I Nebi Haftasında Yapılan Etkinlikleri Anlattı
  • Mevlid-I Nebi Haftasında Yapılan Etkinlikleri Anlattı
  • Mevlid-I Nebi Haftasında Yapılan Etkinlikleri Anlattı
Çorlu Güncel

Mevlid-I Nebi Haftasında Yapılan Etkinlikleri Anlattı

  • 20 Ekim 2021
  • 991 Kez Okundu

Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, 18-25 Ekim Mevlid-i Nebi haftası kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Müftü Haliloğlu, “Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında etkinlikler yapıldığını ve amacın var olan peygamber sevgisini daha da pekişmek olduğunu” ifade etti.


 Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, 18-25 Ekim Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelerek yapılan faaliyetleri anlattı. Basın mensuplarıyla hem tanışmak hem de Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında yapılan basın toplantısında Mevlüt Haliloğlu basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Mevlid-i Nebi Haftasıyla ilgili bilgiler veren Haliloğlu, Çorlu’daki cami eksikliğini de gündeme taşıdı. Haliloğlu,  “55 adet Çorlu’da camimiz bulunuyor. 41 cami ve 14 mescid olmak üzere. Ne yazık ki yine Hatip Mahallemizde ve Çorlu Park’ın olduğu bölgede camimiz yok. İnşallah buralarda da hayırseverlerimizin de desteği ile ilçemize cami kazandırmak istiyoruz” dedi. 
18-25 EKİM MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI OLARAK İDRAK EDİLİYOR 
Diyanet İşleri Başkanlığımızın 1989 yılında ‘Hz. Peygamber’i Anmaktan-Anlamaya’ şiarıyla başlattığı Kutlu Doğum Haftası, son yıllarda da Mevlid-i Nebi Haftası olarak milletimizin kalbinde var olan Peygamber sevgisini harekete geçirmiş ve belirlenen temalar çerçevesinde yapılan faaliyetlerle toplumsal bilinç oluşturulmaya gayret edilmiş, bütün vatandaşlarımız arasında bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür. Peygamber Efendimizin doğumunun yani Mevlid-İ Şerifinin seneyi devriyesi vesilesiyle Mevlid-İ Nebi Haftamızı idrak ediyoruz. 17 Ekim Pazar gününden itibaren ülkemizin her yerinde, yurt dışında millet varlığımızın olduğu her noktada, olduğu gibi ilçemizde de Efendimiz’i (sas) anıyoruz, onun insanlığa kazandırdığı tüm değerleri yeniden hatırlayıp insanlara Müslümanlara yeniden hatırlatmaya gayret ediyoruz. Amacımız, milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmak, daha da canlandırmaktır. Onun öğrettiği insanî ve ahlâkî erdemleri söz, tutum ve davranışlarımızın mihveri kılmak, merkezine oturtmak olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı her sene Mevlid-i Nebi Haftası’nda toplumumuz ve insanlık için önem arz eden bir konuyu etraflıca ele aldıkları, bu bağlamda bu sene Mevlid-i Nebi Haftamızın konusu ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ olarak belirlenmiştir. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşımaya çalışıyoruz. İnsanın bir değerler sistemine sahip olmasının onu yeryüzünde önemli ve varlık aleminde üstün kılan yönü olduğuna, bu değerlerin en önemlilerinden biri de hepinizin bildiği gibi vefadır. Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. İnsanın, Rabbine, kalbine, ailesine, çevresine, değerlerine, varlık âlemine karşı bir vefa borcu vardır. Hakikate sadakat da adalete riayet de vefanın gereğidir” dedi.
VEFANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİ, PEYGAMBERİMİZİN HAYATINDA GÖRÜLMEKTEDİR
Haliloğlu, “Vefa kavramının Kur’an-ı Kerim’de önemle üzerinde durulan ahlaki bir erdemdir. Peygamber Efendimiz, (s.a.s) vefanın imandan olduğunu, vefasızlığın ise münafıklık alameti olduğunu ifade buyurmaktadır. Elbette vefanın zirvesi, en büyük örneği her konuda olduğu gibi yine Peygamber Efendimizdir. O, bütün insanlar için en güzel örnektir. Zira zaman, mekân, teknoloji ne kadar değişirse değişsin insanlığın gerçek ölçüsü olan değerler hiçbir zaman değişmeyecektir. Bir toplumda vefasızlık baş gösterirse o toplumda güven duygusunun sarsılır, vefa olmazsa insanî ilişkiler zedelenir, dayanışma ve yardımlaşma ruhu kaybolur, neticede toplumsal huzur ortadan kalkar. Günümüzde maalesef ahlakî değerler ciddi bir şekilde yara almış, adeta hayatın dışına itilmiştir.  Ahlak ve medeniyet krizinin yaşandığı ve değerlerin yozlaştığı modern zamanlarda, vefa duygusu da maalesef bu durumdan nasibini almıştır. En başta da vefasızlık, Yüce Yaratıcı’ya karşı ibadetlerin ihmal edilmesinde kendisini göstermektedir. Cenab-ı Hakka karşı vefasızlık yaygınlaşınca, yalnızlığa terk edilen anne-babaların, çocukların sayısı her geçen gün artmaktadır ” dedi. 

VEFA SÖZLEŞMEMİZİ YENİLEMEYE İHTİYACIMIZ VAR
Müftülük personelinin yarısından fazlasının pandemi sebebi ile Vefa Destek Gruplarında çalıştığını ifade eden Haliloğlu, “Bugün Yüce Rabbimizle aramızdaki ahdimizi hatırlamaya, tüm insanlık ve kainatla olan vefa sözleşmemizi yenilemeye ihtiyacımız var.  Dünyanın en ücra köşelerinde, yüzünü güldürdüğümüz bir çocuğa karşı vefa duygumuz vardır. Hastanelerde, cezaevlerinde, huzurevlerinde, öğrenci yurtlarında, ülkemizde ve sınır ötesinde hizmetlerimizi ulaştırdığımız, manevi destek çalışmalarıyla yanlarında olduğumuz her bir insana karşı vefamız vardır. İnsanlık olarak içinden geçtiğimiz salgın sürecinde, Vefa Sosyal Destek Grupları ismiyle yürüttüğümüz çalışmalarla, kapısını çaldığımız her bir vatandaşımıza, hayır dualarıyla huzur bulduğumuz insanımıza karşı tüm mensuplarımız olarak vefamız vardır” ifadelerini kullandı.
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA MÜTFÜLÜK OLARAK BİRÇOK ETKİNLİK YAPILIYOR
Son olarak Çorlu’da yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Haliloğlu, “Çorlu İlçe Müftülüğü olarak ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ konusunda pek çok faaliyet planlanmıştır. Bu faaliyetlerden bazıları tüm cami ve kuran kurslarımızda başta şehit ve gazilerimiz olmak üzere tüm ölmüşlerimizin ruhları için birer Kuran-ı Kerim hatmi okundu. 17 Ekim 2021 Pazar günü tüm camilerimizde Mevlid Gecesi Programını icra edildi. 18 Ekim 2021 Pazartesi günü Bahçelievler Camisinde Kuran-ı Kerim tilaveti, mevlid ve okunan hatimlerin duası yapılarak Mevlid-i Nebi Haftamızın açılış programı gerçekleştirildi. 19 Ekim 2021 Salı günü Prof. Mustafa Yıldırım’ın katılımıyla online olarak ‘Hz. Peygamber ve Vefa’ konulu konferans gerçekleştirildi. 21 Ekim 2021 Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerine yönelik ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ konulu panel yapılacak. Yine bu hafta kapsamında salgın tedbirlerine riayet ederek hastane, huzurevi, okullar, üniversiteler vb. kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretler gerçekleştiriliyor. Kuran Kurslarında eğitim gören 4-6 yaş öğrencilerine yönelik Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi” dedi.
İMDAT ŞAHİN