• Konulmasıyla Kaldırılması Bir Oldu!
  • Konulmasıyla Kaldırılması Bir Oldu!
  • Konulmasıyla Kaldırılması Bir Oldu!
  • Konulmasıyla Kaldırılması Bir Oldu!
Çorlu Güncel

Konulmasıyla Kaldırılması Bir Oldu!

  • 20 Ekim 2021
  • 895 Kez Okundu

TESKİ tarafından Çorlu’da yapılan altyapı çalışmaları sonrası çıkarılan borular Atatürk Meydanı’nda sergilenmeye başlanmıştı, bir gün duran borular tepkiler üzerine alelacele kaldırıldı.



TESKİ tarafından Çorlu’da yapılan içme suyu hatlarının yenilenmesi çalışması sonrası çıkan eski borular ve isale hatlarına konulan yeni borular Atatürk Meydanı’nda sergilenmeye başlamıştı. TESKİ ekipleri gelen tepkiler üzerine boruları Atatürk Meydanı’ndan kaldırdı. AK Parti ve MHP Çorlu İlçe Başkanları sergilenen borular ile ilgili açıklama yapmış, yaşanan duruma da tepki göstermişti. Tepki çeken borular 1 gün sonra sergilendiği Atatürk Meydanı’ndan kaldırıldı. 
GELEN TEPKİLER ÜZERİNE BİR GÜN SONRA KALDIRILDI 
TESKİ Atatürk Meydanı’nda eski boruları sergiye çıkarmıştı. Çorlu’nun içme suyu hatlarında yapılan çalışmalardan sonra eski borularla yeni borular Atatürk Meydanı’nda sergilendi. Bir gün boyunca sergilenen borular gelen tepkiler üzerine Atatürk Meydanı’ndan kaldırıldı. 
ATATÜRK MEYDANI’NDA 5 GÜN KALACAĞI SÖYLENMİŞTİ 
Atatürk Meydanı’nda sergilenen TESKİ borularının 5 gün boyunca meydanda kalacağı söylenmişti. TESKİ ekipleri meydana boruları koyarken gazetemize verdiği bilgide içme suyu hatlarından çıkan boruların 5 gün boyunca Atatürk Meydanı’nda kalacağı ve sergileneceği söylenmişti. 
AK PARTİ VE MHP İLÇE BAŞKANLARI SERT DİLLE ELEŞTİRMİŞLERDİ 
Boruların sergilendiği ilk gün AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin ve MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan da açıklama yapmış ve TESKİ’yi sert bir dille eleştirmişti. Kesin, “Bu boruları burada sergilemek yerine Kültür Bakanlığı’na başvuru yapılabilir. Borular tarihi eser niteliğinde. Fazla söze gerek yok. Görünen köy kılavuz istemez. Eser ortada” derken, Ermeydan ise “40-50 senelik borular. Vatandaşlar bu borulardan su içti. Burada bunları görünce sandım ki açık hava müzesi yapıyorlar. Burası beceriksizlik müzesi. Bu boruların arkeolojik değeri var. Yapılan çalışmalar hoş ama burada sergilenmesi hoş olmamış. Bu TESKİ’nin görevi ama daha önce bu çalışmaların yapılması gerekiyordu. 30 senelik bir belediyecilik var burada” demişti. 
İMDAT ŞAHİN