• Ergene'de Muhtarlar Günü Kutlandı
  • Ergene'de Muhtarlar Günü Kutlandı
  • Ergene'de Muhtarlar Günü Kutlandı
Ergene

Ergene'de Muhtarlar Günü Kutlandı

  • 19 Ekim 2021
  • 1230 Kez Okundu

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ergene’de tören düzenlendi.



Marmaracık Mahallesi’nde yer alan Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi partilerin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, daire amirleri ile muhtarlar yer aldılar. 
Saygı duruşunda bulunulması ve Ergene Muhtarlar Derneği’ne ait çelengin dernek başkanı da olan Sağlık Mahallesi Muhtarı Turgut Şentürk tarafından anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı seslendirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul yaptı. 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “2015 yılında Başbakanlık tarafından yayımlanan bir genelge ile 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor. Biz de Ergene Belediyesi olarak aynı amaç doğrultusunda çalıştığımız muhtarlarımızla el ele vererek vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz” dedi. 

Ergene’deki görev yapan muhtarların muhtarlar gününü kutlayan, geçmiş dönem muhtarlarından hayatta olanlara uzun ömürler, ebediyete intikal etmiş olanlara ise Yüce Allah’tan rahmet dileyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Muhtarlarımız, belediyemiz ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi görüyor ve vatandaşların sorunlarını bizlere ileterek çözüm noktasında aracı oluyor. Sadece bu yönüyle dahi son derece önemli görev ifa eden muhtarlarımıza çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Ergene Belediyesi olarak muhtarlarımızdan gelen talepleri en kısa sürede değerlendirerek yerine getiriyoruz. Muhtarlarımıza, mahallelerimize, halkımıza ne söz verdiysek hepsini tek tek yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın” diye konuştu.