• Grevdeki İşçiler Yolun Kapatılmasını İstiyor!
  • Grevdeki İşçiler Yolun Kapatılmasını İstiyor!
  • Grevdeki İşçiler Yolun Kapatılmasını İstiyor!
Çorlu Güncel

Grevdeki İşçiler Yolun Kapatılmasını İstiyor!

  • 12 Ekim 2021
  • 817 Kez Okundu

149 gündür Türkgücü Yolu üzerinde grev yapan Bel Karper işçileri, çift taraflı olarak trafiğe açılan güzergâhın yol inşaatı tamamlana kadar kapatılmasını istedi.


Tek Gıda İş Sendikasına üye olan işçiler 149 gündür fabrika önünde grevlerine devam ediyorlar. İşçiler, fabrika önünde yaptıkları basın açıklamasında trafiğin çift şerit olduğu güzergâhtaki yol inşaatı tamamlana kadar kapatılmasını istedi. 
“YAŞANACAK KAZALARDAN YETKİLİLER SORUMLUDUR”
Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu yaptığı açıklamada “Buradaki yol, geçtiğimiz günlerde kapalıydı. Yaklaşık bir yıldır burada eylemdeyiz. Yol hala inşaat halinde ve buradaki eylemlerin farklı bir noktaya geçmesi için kimlerin talimat verdiğini bilmiyorum. Burada Tekirdağ Valisi, Çorlu Kaymakamı, Süleymanpaşa Kaymakamı mı, yoksa OSB’nin başkanı Bel Karper ile hareket ederek trafiği açan yöneticileri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Gerek Milletvekilleri gerekse yerel yönetimler ile görüşüyoruz. Bu yolun geliş-gidiş çalışması ile oluşabilecek kazadan yöneticiler sorumludur. Siz Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticilerisiniz, sizler bu ülkenin insanlarını korumak zorundasınız. Bel Karper firmasını koruyamazsınız. Bir an önce buradaki yol inşaatının bitene kadar bu yolun kapatılmasını istiyoruz. Bu bölgede oluşabilecek kazadan tüm yetkililer sorumludur” diye konuştu.
“GREVİ ENGELLEMEK İÇİN BİTMEYEN YOL TRAFİĞE AÇILDI”
Konuşmasını sürdüren Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, bitmeyen yolun trafiğe açılmasına sert tepki gösterdi: “Buradaki grevimizi engellemek için bu yol trafiğe açıldı. Bitmeyen yolu araç trafiğine açılmasının nedeni grev kırıcılığının yapılmasıdır. Buradaki yolun açılmasında işveren 1 buraya rahat işçi sokmak istiyor, 2’incisi ise fabrikadan çıkarken görüşümüz kapalı çıkamıyoruz bu çadırları yıktırmanın planını yapıyorlar. Yol çalıştığı için kör nokta oluştuğu için çadırı yıktırmak istiyorlar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN