• 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
  • 3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı
Çorlu Güncel

3 Gün Sürecek Bilim Şenliği Başladı

  • 07 Ekim 2021
  • 1055 Kez Okundu

TUBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında "Bilim Güneşi Trakya'nın İncisi Çorlu'da" projesinin açılış törenini gerçekleştirdi.

Çorlu’da Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde yapılan Bilim şenliğinde astronomi, fen bilimleri, matematik sanat sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım yabancı dil ve zeka oyunlarından 31 atölye Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde 5 atölyenin yanı sıra fotoğraf sergisinin yer aldığı bilim şenliği açılışı yapıldı. Bilim Şenliği’nde 2021 yılı Teknofest Fuarına projeleriyle katılan okullarında stantları yer aldı. Açılış törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yanı sıra kurum müdürleri, oda başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
ÖĞRENCİLERİN HEYECANLARI YÜZLERİNE YANSIDI 
3 gün sürecek bilim şenliğine katılan öğrencilerin ve öğretmenlerin heyecanları yüzlerine yanısdı. 31 atölyenin dışında Mühendislik Fakültesinin atölyeleri de bilim şenliğinde yer aldı. Bunun dışında bilim şenliğinde fotoğraf sergisi yer aldı. Bilim Şenliğine katılan minik öğrenciler hem eğlenme hem de öğrenme fırsatı buldu. 
AMAÇ BİLİM KÜLTÜRÜ VE İLETİŞİMİNİN TOPLUMDA YAYGINLAŞTIRMAK
Bilim Şenliği töreninde açılış konuşmasını yapan Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı; farklı yaş ve eğitim düzeyindeki öğrenciler, öğretmenler, bilim merkezleri çalışanları ile diğer katılımcılarla bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını amaçlamaktadır. Öğrencilerimize de teorik bilgilerin uygulanarak nasıl sonuçlar alınabildiğini yaşayarak görmelerine imkân hazırlamaktadır” dedi. 
BİLİM ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA İLİMİZDE KABUL GÖREN TEK PROJE 
Konuşmasını sürdüren Hüseyin Erdoğan, “Ülke genelinde 2020 yılında binin üzerinde proje müracaatı ile başlayan süreçte 257 projenin hazırlanışı kabul görmüş, 257 projeden 53 proje  “4007 Bilim Şenlikleri Programı”  olarak desteklenmesine karar verilmiştir. 2020 TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan proje İlimiz genelinde kabul gören tek projedir. Projelerin kabul görmesinde en büyük etken şehrimizdeki paydaşlarınızla birlikte çalışma ve kurumlar arası iletişimin önemi üzerinde durulmaktadır” ifadelerine yer verdi. 
BİLİM ŞENLİĞİNİN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Hüseyin Erdoğan, “Projenin kabulünde ve İlçemizde sergilenmesinde paydaşlarımızın vermiş oldukları desteğin önemini belirtmek istiyorum. Proje yazma sürecinin zor bir süreç olduğunu bu süreci tamamlayan Bülent Gül öğretmenimize ve destek veren öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Projenin paydaşı olan ve birlikte protokoller imzalayarak süreci yönettiğimiz Belediyesi Başkanımıza,  Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, İlçe Emniyet Müdürümüze, İlçe Sağlık Müdürümüze Projemizin yazımından, sunun aşamasına kadar gelinen zaman dilimlerinde görev alan Proje yürütme ekibine ev atölye liderlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
BUGÜN BURADA BİLİM GÖRME FIRSATI BULACAĞIZ 
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaptığı konuşmada: “TUBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında "Bilim Güneşi Trakya'nın İncisi Çorlu'da” mottosuyla çok güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. Bu çalışma kolektif bir çalışmanın ürünü. Bugün burada kavun karpuz seçmeyeceğiz, bugün burada bilim satın alacağız. Parayla değil gezerek görerek, arkadaşlarımızın yapmış oldukları icatları bizzat görme fırsatı bulacağız. Önemli olan katma değer yaratmaktır. Biz karpuz üretirsiniz ama şu cep telefonunun kazandığı kazanç kadar elde edemezsiniz. Öğrencilerimize kaymakam olmalarını tavsiye ediyorum. Eğer bilim adamı veya öğretmen olamıyorsanız kaymakam olsunlar. Bilim şenliğinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

BÖYLE BİR ŞENLİĞİN ŞEHRİMİZDE DÜZENLENMİŞ OLMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUM
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: “Böyle bir etkinliğin şehrimizde gerçekleşiyor olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Şehirde beraberce çalışarak bir etkinlik gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluyuz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bilimle ilgili mücadelemizin ilimle olan mücadelemizin artarak devam etmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu yönde elimizden gelen her şeyi yapacağımızın altını çiziyorum” ifadelerine yer verdi.