• Ergene Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde
Ergene

Ergene Belediyesi Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde

  • 04 Ekim 2021
  • 1193 Kez Okundu

160 belediye ile 300 kooperatifin katılarak tarım çalışmalarını tanıttığı Tarımsal Kalkınma Zirvesi İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Zirvede Ergene Belediyesi de yerini aldı.




Tarımsal kalkınmada yeni politikalar ile belediyelerin ortaya koyduğu üretici odaklı çözümlerin tanıtımlarının yapıldığı zirvede 160 belediye ve 300 kooperatif tarım çalışmalarını tanıtarak belediyelerin çiftçilere ve kooperatiflere yönelik destek çalışmaları anlattılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ev sahipliğinde düzenlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılarak konuşma yaptığı zirveden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, diğer büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçelerin belediye başkanları katıldılar. 

Düzenlenen zirve programı ile ilgili olarak değerlendirmede bulunarak CHP'li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesini yaparak tarımsal kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak son derece faydalı bir program olduğunu düşünüyorum. Belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünlerinin sergilendiği alanda tarım politikalarına dair yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Ergene Belediyesi olarak biz de lavanta tarlamız, Velimeşe karpuzumuz, tarıma dair yeni projelerimiz ve Tekirdağ’ın coğrafi işaretli meşhur lezzeti Velimeşe Bozası ile ilgili olarak hem katılımcılara hem de standımızı ziyaret eden belediye başkanları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgiler verdik” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yavaş ve Soyer’e Velimeşe Bozası 

Tüm katılımcılara Velimeşe Bozasının ikram edildiği Ergene Belediyesi standının ziyaretçileri arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Alnbayrak, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve bölge milletvekilleri ile belediye başkanları yer aldılar.

Ergene Belediyesi’nin hayata geçirdiği lavanta tarlası projesinden elde edilen lavanta bitkileri, lavanta yağı ve lavantalı ürünlerin sergilendiği stantta Ergene’nin meşhur Velimeşe Bozası da yerini aldı. Ziyaretçilere boza ikramının yapıldığı Ergene Belediyesi Standı yoğun ilgi gördü.