• Üretici Pazarı Hayal Oldu
Çorlu Güncel

Üretici Pazarı Hayal Oldu

  • 11 Eylül 2021
  • 977 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz yıl Eylül Ayı’nda gazetemize yaptığı açıklamada 2021 yılının yaz döneminde üretici pazarı kuracaklarını belirtmişti. Yaz dönemi sona erdi fakat üretici pazarı kurulmadı.

Köylerde ürettikleri ürünü direk pazarda satma imkanı olan üreticiler için müjdeli haberi geçtiğimiz yıl veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, üretici pazarını bu yıl hayata geçiremedi. Köylerde üretilen ürünlerin direk vatandaşla buluşmasını sağlayacak olan üretici pazarı bu yıl hayata geçirilemedi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz yıl 28 Eylül tarihinde yaz döneminde üretici pazarını hayata geçireceklerini belirtmişti ama yaz dönemi sona ermesine rağmen üretici pazarı kurulamadı. 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada: “Bizim şehrimizin köylerinde üretilen ürünleri Pazarda satılmasını sağlayacak üretici pazarı taahhüdümüzde vardı. Ancak şu dönem pandemi dönemi, mümkün olduğunca vatandaşların özenli ve dikkatli bir araya geldiği bir dönemdeyiz. Üretici pazarını hemen açmadık, ama Pazar yerimiz hazır, sadece tespitleri yapmamız gerekiyor, onların bir kısmını da bizim tarım komisyonumuz yaptı. Bir yandan hobi bahçesi yaptık, çocuklarımızın da sebzenin meyvenin nasıl üretildiğini görmesi için yaptık. Bunların satışıyla ilgili de önümüzdeki yaz dönemi içerisinde açıyor olacağız” demişti. Yaz dönemi geride kalırken, Çorlu Belediyesi tarafından üretici pazarıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. 
İMDAT ŞAHİN