• Kışlık Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
  • Kışlık Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Kışlık Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

  • 11 Eylül 2021
  • 741 Kez Okundu

Kışa hazırlık amacıyla yapılan salça, kahvaltılık, turşu, konserve gibi hazırlıklara başlayan Çorlulu vatandaşlar alışverişlerini sürdürüyor.


Sofralarında doğal ürünleri tercih eden ve kışlık yiyecek hazırlıklarına başlayan Çorlulu vatandaşlar bahçelerine kurdukları kazanlarla kahvaltılık ve salça yapımına başladı. Pazar ve manavlardan salçalık ve kahvaltılık için kırmızı biber ve domates alan vatandaşlar daha sonra yaktıkları kazanlarla kışlık hazırlıklarını sürdürüyor. Bahçelerine kurdukları kazanlarda ev yapımı salçadan sonra kahvaltılık yaparak kış hazırlıklarını hızlandıran Çorlulu vatandaşlar salça ve kahvaltılığın yanı sıra turşu konserve hazırlıklarını da sürdürüyor. 
Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Kış ayının yaklaşmasıyla birlikte şimdiden salçamızı, kahvaltılığımızı, turşumuzu yapıyoruz. Bunun yanı sıra tarhana da yapıyoruz, kışın doğal yiyecekleri tüketmek için konservelerimizi de doldurduk, kışın bilindiği gibi sebze ve meyveler pahalı oluyor, bunun için konserve yaparak uygun fiyatlarda tüketiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN