• “Çorlu'da Okulların Başlamasıyla Öğrenciler Mağdur Oldu”
  • “Çorlu'da Okulların Başlamasıyla Öğrenciler Mağdur Oldu”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da Okulların Başlamasıyla Öğrenciler Mağdur Oldu”

  • 09 Eylül 2021
  • 1657 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan yaptığı açıklamada: “Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte Çorlu'da da okul sorunu start verdi. Çorlu’da bazı okulların zamansız yıkılmasıyla birlikte tekli eğitim de ne yazık ki hayal oldu” dedi.


Okullarla ilgili açıklamalarda bulunan Aslan, “Çorlu’da bulunan okulların bir kısmı depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmaya başlandı. Çorlu Ortaokulu ve Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nun yıkım işlemleri devam ederken, Çorlu Fevzi Çakmak İlkokulu’nun yıkım işlemleri yeni tamamlandı. 2019 yılında yeni yerine taşınan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve 2020 yılı içerisinde yıkımı gerçekleşen Mehmet Rüştü Uzel Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu araziye de henüz okul inşaatları başlamadı. Yıllar önce temeli atılan 15 Temmuz Okulu’nun ise inşaat çalışmaları henüz başlamadı. Durum böyle olunca da Çorlu’da ciddi manada okul ihtiyacı ortaya çıktı” dedi.
YENİ OKULLARA İHTİYAÇ VAR!
Çorlu’daki okul sorununu yakından takip eden Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, "Çorlu’da 69 okul bulunurken, 2019 yılında 5 ilkokulda ve 3 ortaokulda ikili eğitim devam ediyordu. Şimdi ise okulların yıkılması ve yeni okulların yapılmaması nedeniyle onlarca okulda ikili eğitim öğretim verilecek. Mehmet Rüştü Uzel Mesleği ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan binlerce öğrenci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönderildi. Yıkılan okulda bulunan yüzlerce öğrenci değişik okullara gönderilerek burada iki eğitim öğretim almaya mahkûm bırakıldı “dedi.
HANİ HEDEFİNİZ TEKLİ EĞİTİMDİ?
Açıklamasını sürdüren Aytuğ Aslan, "Geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde tekli eğitime geçileceğini müjdelemişti; fakat Çorlu’da okul inşaatlarının başlamaması veya yavaş ilerlemesi sebebiyle eğitim öğretimde büyük aksaklıklar başladı. Çorlu’da 2019 yılında 8 okulda ikili eğitim yapılırken şimdi onlarca okulda ikili eğitim verilmek zorunda kalıyor. Okullara gerekli yatırımların yapılmaması Çorlu’da büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor." şeklinde sözlerine devam etti.
ARAZİ VAR; OKUL YOK!
Çorlu’da bulunan okul arazileri boş dururken inşaatların bir türlü başlamadığını belirten Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Çorlu’da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin eski yerine okul yapılacaktı; ancak hala yapılmadı. 2 yıldır okul inşaatı başlamadı. Yine Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2 okul yapılacaktı, buralarda da okul inşaatları başlamadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde okul arazileri var; fakat okul inşaatları yetersiz. Öğrenci sayısının her geçen gün arttığı Çorlu’da okul yapılmaması kabul edilemez.”  dedi.
YAVRULARIMIZIN BİR KISMI SABAH EZANINDA DERSE BAŞLARKEN, BİR KISMI DA AKŞAM EZANI İLE DERSTEN ÇIKACAK!
"Yıkımı devam eden Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu Öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne gönderilerek bu dönem orada eğitim görecekler. Sabah akşam ikili öğretimin yapıldığı lise binasında ilkokul öğrencileri çıktıktan sonra lise öğrencileri eğitim alıyor. Ne yazık ki çocuklar çok erken saatte okullara gidip, geç saatlerde evlerinde olacaklar." şeklinde düşüncelerini ifade eden Başkan Aslan, “Aylarca okullar pandemi nedeniyle kapalıydı, çocuklar uzaktan eğitim gördüler. Bu süre zarfında neden Milli Eğitim Müdürlüğü bu çalışmaları yapmadı ve neden boş olan okul arazilerine okul inşaatlarını yapmadı? Şimdi yüz yüze eğitim başlıyor çocuklarımız ikili eğitim öğretim görmek zorunda kalacaklar” dedi.
İMDAT ŞAHİN