• Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
  • Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
  • Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
  • Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
  • Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
  • Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
  • Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı
Çorlu Güncel

Eski Bisikletçiler Meydanı'nda Trafik Arap Saçı

  • 08 Eylül 2021
  • 992 Kez Okundu

Çorlu’nun en eski meydanlarından biri olan Bisikletçiler Meydanı, Dönerciler Sokağı’nın trafiğe kapatılmasıyla birlikte trafik daha da arttı, içinden çıkılmaz bir hal aldı.


Dönerciler Sokağı’nın trafiğe kapatılmasıyla birlikte meydana giriş çıkış yapan sokakların sayısı azaldı. Sadece Paşa Çeşme’nin karşısında bulunan dar sokaktan meydana girebilen araçlar, sokağın da dar olmasıyla birlikte büyük sorun yaşıyor. Eski Halk Eğitim Merkezi’nin yıkılmasıyla birlikte alan otopark yapılmıştı, şimdi otoparka girip çıkmakta büyük sorun yaratıyor. Paşa Çeşme’nin karşısındaki dar yola araç park edince dar olan yol iyice daralıyor. Birde araçlar karşı karşıya geldiği zaman trafik Arapsaçına dönüyor. 
DÖNERCİLER SOKAĞI TRAFİĞE KAPATILDI 
Çorlu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonrasında Dönerciler Sokağı olarak bilinen Fabrika Sokak geçtiğimiz haftalarda trafiğe kapatılmıştı. Sokağın trafiğe kapatılmasıyla birlikte Omurtak Caddesi’nden Eski Bisikletçiler Meydanı’na girmek tam bir çileye dönüştü. Sadece Mektep Sokakta ve Atatürk Meydanı’nın karşısında bulunan Boyacı sokaktan girişler olurken esnaf çok büyük sıkıntılar yaşıyor. 
MEKTEP SOKAKTA DÜZENLEME YAPILMASI ŞART 
Paşa Çeşme’nin hemen karşısında bulunan ve Bisikletçiler Meydanı’na giriş yapılan sokaklardan biri olan Mektep Sokağı’nın dar olması ve araç parkı yapılması sorunu büsbütün büyütüyor. Bisikletçiler Meydanı’na girmek isteyen sürücüyle çıkan sürücü karşı karşıya geldiği zaman trafik felç olma noktasına geliyor. Duruma tepki gösteren esnaflar bölgede düzenleme yapılmasını istedi. 
OTOPARK VAR, GİRECEK YOL YOK 
Eski Halk Eğitim Merkezi’nin yıkılmasıyla birlikte Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir süre otopark olarak işletilen alana araçların giriş çıkışı büyük sorun oluşturuyor. Onlarca aracın giriş çıkış yapabileceği doğru düzgün yolun olmaması trafiği içinden çıkılmaz bir hal aldırıyor. Acilen konuyla ilgili çözüm bekleyen bölge esnafı Çorlu Belediyesi’nden bu konuda çalışma yapmasını istedi. 
ESNAF DÜKKÂNINA MAL İNDİREMİYOR 
Onlarca esnafın bulunduğu Eski Bisikletçiler Meydanı’nda esnaf dükkanına mal indirmekte zorlanıyor. Yolun olmaması ve büyük kamyonları geldiği Bisikletçiler Meydanı’na kamyonetler dahi giremiyor. Bir an önce bölgede düzenleme isteyen bölge esnafı gazetemize konuştu: “Burada onlarca esnaf var, Dönerciler Sokağı’nı düzenlediler, ama olan bizlere oldu. O sokaktan en azından araç giriş çıkışı yapılabiliyordu. Ama şimdi onu da yapamıyoruz” dedi. 
ÇORLU BELEDİYESİ GELİŞİGÜZEL İŞ YAPIYOR  
Çorlu Belediyesi’nin gelişigüzel iş yaptığını belirten bölge esnafı, “Dönerciler Sokağı’nı yaptılar daha sonra trafiğe kapattılar ama arka tarafta kalan Eski Halk Eğitim Merkezi’nin etrafındaki esnafı hiç düşünmediler. Yazık gerçekten yazık, gelişigüzel iş yapılıyor. Bizler burada büyük sorunlar yaşıyoruz, burada özellikle belli saatlerde trafik felç oluyor, kavgalar yaşanıyor. Bizlerde esnafız ve ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz” dedi. 
MOTOSİKLET OTOPARKI YAPILMIŞ 
Dönerciler Sokağı’nın hemen arka tarafına dönercilerin motorlarını koymaları için yoldan bir alan ayrılmış. Bu duruma tepki gösteren bazı bölge esnafı, “Dönerciler Sokağı yapıldı, trafiğe kapatıldı, motorlarına otoparklar yapıldı peki biz burada esnaf değil miyiz, neden bizim buralarla ilgilenilmiyor” dedi. 
BİSİKLETÇİLER MEYDANININ DA DÖNERCİLER SOKAĞI GİBİ YAPILMASINI İSTİYORUZ 
Eski Halk Eğitim Merkezi varken, madde bağımlılarından bıktıklarını belirten bölge esnafı şimdi de dönerciler sokağının trafiğe kapatılmasıyla trafik sorunu yaşıyoruz dedi. Gazetemize konuşmayı sürdüren esnaflar, “daha önce uyuşturucu kullanıcılarıyla ilgili sıkıntılarımız vardı. Şimdi de trafikle sıkıntımız var. Bizler bölge esnafı olarak Dönerciler Sokağı nasıl yapıldıysa bizlerde öyle bu meydanın düzenlenmesini istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN