• İlim Yayma Cemiyeti Yurt Başvuruları Başladı
Çorlu Güncel

İlim Yayma Cemiyeti Yurt Başvuruları Başladı

  • 07 Eylül 2021
  • 1335 Kez Okundu

İlim Yayma Cemiyeti’nin Çorlu Şubesi tarafından Çorlu’ya kazandırılan Şaban Gürdoğan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu 2021-2022 eğitim öğretim yılı için öğrenci başvurularını almaya başladı.





Türkiye'nin önde gelen eğitim sevdalısı sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve bakanlar kurulu kararıyla kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip İlim Yayma Cemiyeti’'nin Çorlu Şubesi'nin çalışmaları neticesinde 2018 yılında inşaatı tamamlanarak Çorlu'ya kazandırılan Erkek Öğrenci Yurdu 2021-2022 eğitim öğretim yılı için kayıtlara başladı. 

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Eğitim Komisyonu Başkanı Fatih Ersöz yaptığı açıklamada; “İlim Yayma Cemiyeti kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip, Türkiye'nin ilk sivil toplum kuruluşlarından biridir. İlim Yayma Cemiyeti yurtları öğrenciler için birincisini anlamlı kılan ikinci bir üniversitedir. Yurdumuzda kalan öğrencilerimize 3D yazıcıların bulunduğu atölyemizde teknik, yazılım, kodlama gibi eğitimlerin yanı sıra milli manevi değerlere yönelik seminerler, geleneksel okçuluk, tekvando, bisiklet gibi spor etkinlikleri, geziler, piknikler ve kapmlar ile hem akademik manada hem toplum değerlerimiz hem de sosyal manada gelişim imkanı sunuyoruz” diyerek öğrencilere sundukları imkanlardan bahsetti.

Yurt Müdürü Ömer Faruk Satır ise “2020 yılında üniversite yurtları Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlanmış ve pandemi süreci ardından maalesef Çorlu'da ailelerin çocuklarını güvenerek emanet edebileceği bakanlığa bağlı resmi kurum sayısında ciddi düşüş olmuştur. Şaban Gürdoğan Yurdu, üniversite öğrencilerimize sunduğu konfor, sosyal imkanlar ve maddi avantajlar ile yataklar arası neredeyse 1,5 metre olan 30 metrekarelik 4 kişilik odalarında pandemi şartlarına uygun bir şekilde 20 Eylül itibariyle yeni dönemde öğrencilerimize kapılarını açacaktır" sözleriyle ciddi bir resmiyet sorununa dikkat çekerek yeni döneme hazır olduklarını belirtti.

İlim Yayma Cemiyeti Özel Şaban Gürdoğan Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu hakkıdna detaylı bilgi, fotoğraflar ve başvuru için www.corluyurdu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.