• D-100 Karayolu'ndaki Yağmur Suyu Kanalları Temizlendi
  • D-100 Karayolu'ndaki Yağmur Suyu Kanalları Temizlendi
  • D-100 Karayolu'ndaki Yağmur Suyu Kanalları Temizlendi
  • D-100 Karayolu'ndaki Yağmur Suyu Kanalları Temizlendi
Çorlu Güncel

D-100 Karayolu'ndaki Yağmur Suyu Kanalları Temizlendi

  • 03 Eylül 2021
  • 947 Kez Okundu

Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri D-100 Karayolu’ndaki yağmur suyu kanalının üzerinde bulunan betonları kırarak temizledi.


İşyerlerine geçiş için yağmur suyu kanalının üzerine atılan betonları Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri iş makinaları yardımıyla temizledi. Her yağmur yağdığında göle dönen D-100 Karayolu’nda çalışma başlatan ekipler kanalın üzerindeki betonları kırarak temizledi. D-100 Karayolu’nda meydana gelen göllenme ve su basınları nedeniyle bölgede ciddi sorun oluşuyor. Su baskınlarından etkilenen esnaflar D-100 karayolunda ciddi önlem alınmasını istedi. 
HER YAĞIŞTA OTO CENTERIN ÖNÜ GÖLE DÖNÜYOR 
İstanbul Yolu üzerinde bulunan Oto Center’ın önü her aşırı sağanak yağıştan sonra göle dönüyor. Yaşanan sorun nedeniyle birçok işyeri zarar görürken bölgede faaliyet yürüten işyeri sahipleri soruna kalıcı çözüm bulunmasını istedi. Aşırı sağanak yağışlarda meydana gelen su baskınları nedeniyle milyonlarca zararın oluştuğu işyeri sahipleri D-100 Karayolu üzerinde Oto Center’ın önünde biriken yağmur sularına kalıcı bir çözüm bulunması için yetkileri göreve çağırdı. 
EKİPLER KANALLARIN ÜZERİNDEKİ BETONLARI KIRDI 
D-100 Karayolu’nun Çorlu istikametinde olan yağmur suyu kanalının üzerine atılan betonları Karayolları ekipleri tek tek kırdı. Zamanında işyerlerine girmek için kanallar betonlarla daraltılmış yağmur suyunun gidişine engeller oluşturulmuş. Bu durumun önüne geçmek için karayolları harekete geçerek yağmur suyu kanalının üzerindeki betonları tek tek kırdı. 
TESKİ’DEN SORUNA KARŞI CİDDİ ÇALIŞMA YAPMASI BEKLENİYOR
Her yağmur yağdığında sorun yaşayan esnaflar TESKİ’den ciddi bir çalışma yapmasını istedi. Sorun yaşayan esnaflar, “İstanbul Yolu’nda özellikle Oto Center’ın önünde ciddi bir su birikintisi meydana geliyor. Burada yaşanan sorun birçok esnafı olumsuz etkiliyor, bazı işyerlerine su baskınları oluyor. Bunların olmaması için TESKİ’den bölgeyle ilgili ciddi bir çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN