• Ergene Belediyesi'nden Ücretsiz Yeni Bir Hizmet Daha
Ergene

Ergene Belediyesi'nden Ücretsiz Yeni Bir Hizmet Daha

  • 18 Ağustos 2021
  • 1525 Kez Okundu

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerini sunan Ergene Belediyesi şimdi de aile danışmanlığı hizmeti sunmaya başladı.



Ergene Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurs ve eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Ergene halkına aile danışmanlığı hizmetine başlayan Ergene Belediyesi aile birliğini oluşturan bireylerin birbirleri ile olan ilişkilerini düzenleyecek bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti vermeye başladı. 

Ergene Belediyesi’nin Sağlık Mahallesi’nde yer alan Ergene Kültür Müdürlüğü binasında danışanlarını kabul eden ve gerek yüz yüze gerekse online bağlantılar ile başvuran kişilere bilgilendirmelerde bulunan Sosyolog – Aile Danışmanı Emine Yüksel, “Aile birliğini oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen, aynı zamanda aile üyeleri arasında ortaya çıkan sorunların çözümüne odaklanan bir danışmanlık biçimi olan aile danışmanlığı hizmetini Ergene halkına sunuyoruz” dedi. 

Çalışma alanları konusunda da bilgiler veren Emine Yüksel, “Aile çatışmaları, ilişkisel temel ihtiyaçlar, çiftlerin iletişim problemleri, ailede sorun çözme yolları, aldatma ve aldatılma, boşanma süreci ve bu süreçte çocuğun ya da çocukların durumu, boşanma aşamasında ve boşanma sonrasında psikolojik destek, çiftlerde uzlaşma problemi, duygusal eksiklik, evliliğe hazırlık, evlilik öncesi ve sonrası çift danışmanlığı, evlilikte iletişim sorunları ile iş ve özel hayat arasındaki çatışmalar konularında bilgiler aktarıyoruz” diye konuştu. 
Ergene Belediyesi’nin her alanda Ergene halkının yanında olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de ,”Evlilik öncesinde, evlilik sırasında ya da boşanmaların sonrasında ortaya çıkan konular ve sorunlarla ilgili olarak Ergene Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda Ergene halkının yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.