• Ergene Belediyesi Hastaları Yalnız Bırakmıyor
Ergene

Ergene Belediyesi Hastaları Yalnız Bırakmıyor

  • 11 Ağustos 2021
  • 1355 Kez Okundu

Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’de pek çok belediyede olmayan hizmetleri Ergene halkına sunma konusunda gayret gösteren Ergene Belediyesi ilçede henüz bir hastane bulunmaması nedeniyle Ergene’nin mahallelerinden çevre ilçe ve illerdeki hastanelere gitmek isteyen vatandaşları ücretsiz bir şekilde ulaştırıyor.




Ergene Belediyesi’nin sosyal bir belediye olduğunun altını çizen ve alışılan belediyecilik faaliyetleri dışında halka dokunan hizmetler de ürettiğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak çalışmalarını sürdüren belediyemiz, kendi imkanları ile hastaneye gidemeyen hastaların yanlarında olmaya devam ediyor.  Yürüme sıkıntısı çeken ya da yatağa bağımlı vatandaşlar için Hasta Nakil Ambulansı ve Hasta Nakil Aracı ile hizmetimizi aksatmadan sürdürüyoruz” dedi. 

Çorlu, Çerkezköy, Süleymanpaşa, Edirne hatta İstanbul’daki hastanelere tedavileri için gitmek isteyenlerin Ergene Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı personel tarafından sabah evlerinden alındığını kaydeden Başkan Yüksel, “Hastalar randevu aldıkları bölgedeki hastanelere Ergene Belediyesinin Hasta Nakil aracı ile ücretsiz bir şekilde tedavileri yapılmak üzere götürülüyor. Hastanede tedavileri yapılan vatandaşlar yeniden Ergene Belediyesi’nin hasta nakil aracı ile evlerine geri bırakılıyor. Ergene Belediyesi hasta nakil aracı ile yaptığı bu hizmetin yanı sıra hasta nakil ambulansı ile de yatalak hastaları bölgede bulunan hastanelere götürme çalışmalarını da sürdürüyor” diye konuştu.

Bu çalışmanın Türkiye’de örnek gösterilecek bir çalışma olduğunu ifade eden ve yeni başlamadıklarının altını çizen Başkan Yüksel,” Vatandaşlarımız bu hizmetimizi son derece iyi biliyor ve yararlanıyor. Sevgi kenti Ergenemizde halkımıza en iyi en güzel hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın sağlığına da son derece önem vererek sağlık hizmetinden aksama olmayacak şekilde yararlanabilmeleri için de her türlü nakil ve ulaşım desteğini veriyoruz” şeklinde konuştu.