• Ergene'nin Marmaris'e Yardımları Devam Ediyor
  • Ergene'nin Marmaris'e Yardımları Devam Ediyor
  • Ergene'nin Marmaris'e Yardımları Devam Ediyor
Ergene

Ergene'nin Marmaris'e Yardımları Devam Ediyor

  • 07 Ağustos 2021
  • 1428 Kez Okundu

Günlerdir Türkiye’yi kasıp kavuran yangınlara ilk andan itibaren duyarsız kalmayan ve sorumlu davranarak elinden gelen gayreti ortaya koyma çabasında olan Ergene Belediyesi, Marmaris’e bir yardım eli daha uzattı.




Orman yangınlarının ilk günlerinde Ergene’ye çok uzak demeden su tankerini bölgedeki ekiplere takviye amacıyla gönderen Ergene Belediyesi bölgeye bu kez de arama kurtarma ve tahliye ekibi olarak görev yapmak üzere Ergene Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekibini sevk etti. Ergene’den yola çıkarak Marmaris’teki orman yangınına müdahale çalışmalarına katılan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar dileyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ekiplerimiz, AFAD’dan gelen acil talepler doğrultusunda yakın çevredeki tüm yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek veriyor. Koordinasyon merkezi görevlilerinin yönlendirmesi ile hareket ederek çalışma yürüten ekiplerimizin yanı sıra bölgeye bir ekip daha görevlendirdik. Arama kurtarma ve tahliye ekibi olarak Ergene Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekip arkadaşlarımızı bölgeye sevk ettik” dedi.

Başkan Yüksel ayrıca, “Marmaris'te meydana gelen orman yangınlarına müdahale eden ekiplere destek amacıyla gönderdiğimiz belediyemizin su tankeri aracından sonra bölgeye ulaşan ikinci ekibimiz de Marmaris, Datça, Bodrum ve Manavgat'ta ki yangınlarda zarar gören hayvanlar için belediye barınaklarına ilaç, mama, sargı bezi ve hekim desteği maksadıyla bölgeye ulaşarak çalışmalarına başladı. Ergene Belediyesi olarak desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu vesile ile orman yangınlarından etkilenen bölgelerde yaşayanlar başta olmak üzere Türk halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangınlar sebebiyle hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyor. Alevlerle mücadele eden tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.