• Başkan Yüksel'den 15 Temmuz Mesajı
Ergene

Başkan Yüksel'den 15 Temmuz Mesajı

  • 14 Temmuz 2021
  • 1438 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yüksel 12 Eylül askeri darbesini yaşayan ve bundan ötürü mağdur olan bir ailenin ferdi olduğunu kaydetti.




12 Eylül askeri darbesini yaşayan ve bundan dolayı mağdur olan bir ailenin ferdiyim diyen Başkan Yüksel, “12 Eylül 1980’den önce Velimeşe belediye başkanı olan dayım rahmetli Hasan Varlı, askeri cuntanın darbesi sonucu halkın oyları ile seçildiği belediye başkanlığı görevini, askeri cuntanın atadığı memura bırakmak zorunda kaldı. Demokrasiden uzak, o zor günleri yaşayan biri olarak, her zaman askeri girişimlere karşı oldum. Demokratik düzen içinde kazanılmış ama darbe ile kaybedilmiş hakların kıymetini en iyi bilenlerden birisiyim. Biz her zaman demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduk” dedi. 

15 Temmuz gecesi ülkemiz ve milletimizin geleceğini karartmayı amaçlayan darbe girişimine karşı Türkiye’nin bir bütün olarak tüm benliği ile ayağa kalktığını da sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Halkın egemenliğine karşı yapılan darbe girişimi tüm ülke genelinde vatandaşlar tarafından engellendi. Tüm partilerden, farklı siyasi görüşe sahip halkımız ortak bir hedef için, bu ülke için birleşebildiğini dost düşman herkes, bütün dünyaya bir kez daha gösterdi. Din, dil, ırk, siyasi görüşü ne olursa olsun herkes demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu ihanet ayaklanmasına karşı durdu” diye konuştu. 

Ülkemize, demokrasimize ve aziz milletimizin yüce idaresine karşı hain FETÖ ve yandaşları tarafından yapılan kalkışma girişimini bir kez daha lanetliyorum diyen Başkan Yüksel, “Bilinmelidir ki, özgürlüğümüze, demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize kast eden hainler, her zaman yenilmeye mahkûmdur. Milletimizin iradesinin üstünde başka hiçbir irade yoktur ve asla da olmayacaktır. 15 Temmuz 2016 yılında olduğu gibi aziz fedakâr milletimiz, istiklaline ve istikbaline daima sahip çıkacak ve bayrağımızı ilelebet yükseklerde dalgalandıracaktır. Bu vesile ile ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatan müdafaası için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim bizleri her türlü bela ve düşmanca muamelelerden korusun. Kardeşliğimiz, milli ruh ve dayanışmamız daim olsun” şeklinde konuştu.