• “Her Şeye Zam Geldi, Hükümet Tedbir Almalı”
Çorlu Güncel

“Her Şeye Zam Geldi, Hükümet Tedbir Almalı”

  • 14 Temmuz 2021
  • 810 Kez Okundu

Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, Türkiye’de 7’den 70’e her şeye zam geldiğini, vatandaşların her gün yeni bir zam haberi ile karşı karşıya kaldığını artık hükümetin bu konuda tedbir alması gerektiğini söyledi.


Normalleşme adımlarının atılmasının ardından covid salgını gündeminin yerini yapılan zamların aldığını belirten İsmail Ceylan, “9 günde insanların zaruri ihtiyacı olan her kaleme ciddi zamlar geldi. Yapılan zamların hala da arkası kesilmiyor. Bu gidişata hükümet dur diyecek mi? Vatandaş bu durum karşısında isyan ediyor. Kiminle görüşsek dert yanıyor. Tabiri caizse zamlar yağmur oldu, vatandaşların üzerine yağdı. Zam yağmuru artık sona ermeli” dedi.
İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
İnsanların pandemi sürecini arar haline geldiğini vurgulayan BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, “Yüzde yüzlere varan zamlar nedeniyle insanımız bir şey alırken kara kara düşünür hale geldi. İnsanların alım gücü düştü. İnsanlar salgını unutup geçim derdine düştü. Esnaflarda yapılan zamların altında eziliyor. Sürekli fiyatların artmasından dolayı mağduriyet yaşayan esnaflar aldıkları ürünleri zamlı tarife üzerinden satmakta zorlanıyor. Yapılan zamlardan dolayı yok denecek kadar az olan satışlar esnafı da zora soktu. Esnaflarında vatandaşların da durumu ortada. Yağmur gibi insanların üzerine yağan zamlar zamana yayılabilirdi. En azından insan bu süreçte ekonomik ve psikolojik olarak kendilerini toplardı. Eğer bu sezonu da esnaf verimsiz geçirirse birçok esnaf kapısına kilit vurur. Zaten birçok esnaf borç batağında. Kredilerle ayakta durmaya çalışan esnaf bir olumsuzluğu daha kaldıramaz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN