• 15 Temmuz'da “Türkiye Geçilmez” Temalı Yürüyüş Düzenlenecek
  • 15 Temmuz'da “Türkiye Geçilmez” Temalı Yürüyüş Düzenlenecek
Çorlu Güncel

15 Temmuz'da “Türkiye Geçilmez” Temalı Yürüyüş Düzenlenecek

  • 13 Temmuz 2021
  • 779 Kez Okundu

FETÖ hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenecek programın detayları belli oldu. 15 Temmuz Perşembe Günü Çorlu Şehitliği’nden başlayarak Atatürk Meydanı’na “Türkiye Geçilmez” temalı yürüyüş düzenlenecek.

15 Temmuz 2016 yılında Fettullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen darbe girişiminde 300’den fazla insan hayatını kaybederken binlerce vatandaşımızda yaralanmıştı. Hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Türkiye’de 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmaya başlandı. 15 Temmuz Perşembe Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da programlar düzenlenecek. 
AKŞAM SAAT 19:30’DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK 
Çorlu Kaymakamlığı 15 Temmuz programını paylaşırken, tüm kamu binaları 14 Temmuz akşamı Türk Bayraklarıyla donatılacak. 15 Temmuz sabahı saat 10.00’da Çorlu Şehitliği’nde anma programı düzenlenecek. Saat 11.00’da ise Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde 15 Temmuz ruhunu yansıtan resim ve fotoğraf sergisi açılacak. Sonrasında Süleymaniye Cami’nde mevlit programı düzenlenecek. Saat 17.00’dan itibaren MÜSİAD tarafından 15 Temmuz Türkiye Geçilmez temalı fotoğraf sergisi Atatürk Meydanı’na açılacak. Saat 19.30’da da Çorlu Şehitliği’nin önünden Atatürk Meydanı’na Türkiye Geçilmez temalı Türk Bayraklarıyla yürüyüş yapılacak. 
SAAT 20.00’DAN SONRA ATATÜRK MEYDANI’NDA PROGRAM DÜZENLENECEK
Kortejin Atatürk Meydanı’na girmesiyle birlikte saat 20:00’dan sonra Atatürk Meydanı’nda program düzenlenecek. Program kapsamında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak, Kuran tilaveti yapılacak. Askeri bando gösterileri olacak. Daha sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Programın ardından saat 00:13’te tüm camilerden sela okunacak. 
İMDAT ŞAHİN