• Trafik Eğitim Parkı, Orman Parkına Dönüştü!
  • Trafik Eğitim Parkı, Orman Parkına Dönüştü!
  • Trafik Eğitim Parkı, Orman Parkına Dönüştü!
  • Trafik Eğitim Parkı, Orman Parkına Dönüştü!
  • Trafik Eğitim Parkı, Orman Parkına Dönüştü!
Çorlu Güncel

Trafik Eğitim Parkı, Orman Parkına Dönüştü!

  • 07 Temmuz 2021
  • 1560 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 2019 yılının Kasım Ayı’nda açılışı yapılan Trafik Eğitim Parkı’nın son halini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetiştirilebilmesi amacıyla Trakya Bölgesi'nde de bir ilk olan Çorlu Trafik Eğitim Parkı Projesini 2019 yılının Kasım ayında hayata geçirmişti. Bakımı yapılmayan Trafik Eğitim Parkı’nın her tarafını otlar kaplarken, eğitimin yapılacağı yola ise kum ve mıcır yığılması tepkiyle karşılandı. Çocukların trafik eğitimini erken yaşlarda alması için yapılan Trafik Eğitim Parkı’nın son hali görenleri şaşırttı. Vatandaşlar Trafik Eğitim Parkı, orman parkına dönmüş diyerek tepkilerini ortaya koydular. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve çağıran vatandaşlar Hatip Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkına bakım yapılmasını istedi.  
ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLSİN DİYE YAPILDI 
Trafik Eğitim Parkı’nda çocukların trafik kurallarını öğrenmesi için trafik işaretleri ve okul, hastane gibi devlet kurumlarının minyatürleri yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklar trafik kurallarını küçük yaşlardan itibaren öğrenebilecek. Hem teorik hem pratik eğitimin hedeflendiği Çorlu Trafik Eğitim Parkı görkemli bir törenle açılmıştı. Çocuklara trafik polisleri teorik eğitimin yanında aynı zamanda hazırlanan parkurlarda trafik kurallarını da öğretecek.
BAKIMSIZLIKTAN 2 YILDA BU HALE GELDİ 
6 Kasım 2019 tarihinde açılışı yapılan Çorlu Trafik Eğitim Parkı açılalı henüz 2 yıl bile olmadı.  Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nın açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım olmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve bürokratlar katılmıştı. Görkemli bir törenle açılışı yapılan Trafik Eğitim Parkı’nın son hali ise içler acısı durumda. Pandemi nedeniyle bir süre kullanılamayan Trafik Eğitim Parkına hiç bakım yapılmamış. Kaldırımları otlar bürürken, Trafik Eğitim Parkı’nın yolları ise bakımsızlıktan dökülüyor. 
HİÇ Mİ BAKIM YAPILMIYOR?
Trafik Eğitim Parkı’nın halini gören vatandaşlar duruma tepki göstererek “Hiç mi bakım yapılmıyor, her tarafı otlar kaplamış, eğitim parkurunun hali ise içiler acısı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı yaptı fakat hiçbir bakım yapmamış, her tarafı otlar kaplamış durumda. Burası büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda, milyonlarca lira harcanarak inşa edildi, ama bakımsız olması kabul edilemez” dedi. 
VATANDAŞLAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen vatandaşlar Trafik Eğitim Parkı’nın düzenlenmesiyle ilgili gerekli adımların atılmasını talep ederek; “Pandemi döneminde belki trafik eğitimleri aksadı fakat en azından bakımı yapılabilirdi ama ne bakımı yapılmış ne de özen gösterilmiş. Buralar kamu binaları, yani bizlerin. Buranın bu halde olması kesinlikle kabul edilebilir gibi değil. Biran önce bu görüntüden kurtulmasını bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN