• Maske Kuralına Vatandaşlar Dikkat Ediyor
  • Maske Kuralına Vatandaşlar Dikkat Ediyor
Çorlu Güncel

Maske Kuralına Vatandaşlar Dikkat Ediyor

  • 02 Temmuz 2021
  • 827 Kez Okundu

Maske, mesafe ve hijyen kuralları hala hayatımızda yerini korurken, sokağa çıkan vatandaşlar özellikle maske kuralına uymaya devam ediyor.


1 Temmuz itibariyle yasaklar sona ererken, maske mesafe ve hijyen kuralları hala devam ediyor. Vatandaşlar cadde ve sokaklarda gezerken maske kuralına uymaya devam ediyor. Kimi vatandaş kuralı gevşetse de çoğu vatandaş uymaya devam ediyor.  
1 TEMMUZDA YASAKLAR KALMIŞTI 
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle birlikte birçok yasak 01 Temmuz itibariyle kaldırılmıştı. Sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kaldırılırken, işyerleri de tam kapasiteyle çalışmaya başladı. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarının da kaldırıldığı genelgeyle birlikte kahvehanelerde oyunlarda serbest bırakılmıştı. İşyerlerindeki kısıtlamalarda kaldırılırken kafelerde restoranlar tam kapasiteye çalışmaya başladı. 
MASKE MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA DEVAM EDİLECEK
Türkiye genelinde bir taraftan korona virüse karşı vatandaşlar aşılanırken bir taraftanda maske mesafe ve hijyen kurallarına devam ediliyor. Özellikle otobüslere maskesiz binilemiyor. Kapalı Pazar yerlerinde de maske kuralı hale devam ediyor. Bunun dışında vatandaşlar çarşı merkezinde maske kurulana uymaya devam ediyor. Kimi vatandaşlar maskesini çene altına alırken, çoğu vatandaşlar maskesini tam takmayı sürdürüyor. 
İMDAT ŞAHİN