• Ergene'de Sinek Ve Haşere Çalışmaları Devam Ediyor
Ergene

Ergene'de Sinek Ve Haşere Çalışmaları Devam Ediyor

  • 23 Haziran 2021
  • 1218 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler yaz döneminde sinek ilaçlama çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.




Ergene Belediyesi karasinek ve sivrisinek olmadan vatandaşların bir yaz dönemi geçirmeleri için ilaçlama çalışmalarına ilçe genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Yaz aylarında sivrisinek, karasinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler larva oluşabilecek noktaları tespit ederek gündüz ilaçlama çalışmalarında bulunurken akşam saatlerinde de mahallelerde ilaçlama yapıyor.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ilaçlama çalışmalarının yaz dönemi boyunca devam edeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlığına tehdit unsuru olan, ciddi sorun teşkil edebilecek her duruma karşın sinek ve zararlı haşerelere karşı etkin bir çalışma uyguluyoruz. Vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını da bekliyoruz. Vatandaşlarımızın açık alana çöp dökmemeleri, çöp bidonlarının ağzının devamlı kapalı tutulması, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gübrelik alanların etrafını duvarla kapatıp düzenli kireç dökmeleri ve vatandaşlarımızın bahçelerinde bir kova suyu dahi bekletmemeleri haşere ve sinek mücadelesi için çok önemlidir” dedi.