• Ergene Belediyesi Bir Projesini Daha Hayata Geçirdi
  • Ergene Belediyesi Bir Projesini Daha Hayata Geçirdi
Ergene

Ergene Belediyesi Bir Projesini Daha Hayata Geçirdi

  • 18 Haziran 2021
  • 1443 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından projelendirilen ve hayata geçirilen Lavanta bahçeleri bu hafta sonu kapılarını misafirlerine açıyor.




Sevgi Kenti Ergene sloganıyla çalışmalarını yürüten Ergene Belediyesi yeni bir projesini daha hayata geçiriyor. Ergene Belediyesi tarafından 2019 yılında Velimeşe Önerler yolu üzeri 4. Kilometre (Baraj yanı) de 6 dönümlük arazide dikimi yapılan lavanta bahçesi projesinde mor renklerle süslenen lavanta tarlaları 19 Haziran 2021 Cumartesi (bugün) saat 10.00’dan 20.00’a kadar ilk misafirlerini konuk edecek. 

Ergene Belediyesi tarafından önümüzde ki senelerle birlikte birçok etkinliğin yapılacağı Lavanta tarlası Ergene’nin cazibe merkezi haline gelecek. Geçtiğimiz sene ilk hasadı yapılan lavanta tarlalarında bu sene ikinci hasat yapılacak. Lavanta hasatından elde edilen uçucu yağlardan sıvı sabun, oda kokusu, oto kokusu, kolonya, doğal katı sabun, parfüm, lavanta yastığı, lavanta kokulu bebekler gibi endüstriyel ürünler elde edilecek.
Ergene’nin lavanta bahçeleri ile mor renkte bir görsel şölene dönüşeceğini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergenemizde hayata geçen bu güzel proje kapsamında Lavanta bahçeleri kokusu ve güzel görüntüsü ile ilçemizi süsleyecek. Son yıllarda ülkemizde artan yetiştirme alanları ve miktarıyla ülke ekonomimize katkıda bulunan lavanta bahçeleri artık Ergenemizde de var. Önümüzde ki senelerde Belediyemizin birçok etkinliğini lavanta bahçelerimizde yapmayı planlıyoruz. Bu hafta sonu ilk misafirlerini ağırlayacak olan Lavanta tarlamıza halkımızı bekliyoruz ” dedi.