• Grev Kırıcılığına Karşı Denetleme Yapılacak
  • Grev Kırıcılığına Karşı Denetleme Yapılacak
  • Grev Kırıcılığına Karşı Denetleme Yapılacak
  • Grev Kırıcılığına Karşı Denetleme Yapılacak
Çorlu Güncel

Grev Kırıcılığına Karşı Denetleme Yapılacak

  • 09 Haziran 2021
  • 1167 Kez Okundu

Çorlu’da yaklaşık 23 gündür grevde olan işçilere Çorlu Kaymakamı ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanı söz vererek yasal olmayan işçi çalıştırılmasına fırsat vermemek için her gün denetleme yapılacağının sözünü verdi.



Çorlu 1 OSB’de bulunan bir fabrikada yaklaşık 23 gündür grev ve 3 aydır da fabrika önünde eylem yapan işçiler, sabah saatlerinde fabrikaya giriş yapan servislerin önünü keserek araçtaki işçilerin içeri girmesine izin vermedi. Bunun üzerine işletme müdürü jandarmaya ihbarda bulundu. Çok sayıda jandarma personelinin fabrika önüne geldiği olayda grev ve eylem yapan işçiler, fabrikanın yasal olmayan yollarla işçi çalıştırdığını ve servisteki işçilerin yaya olarak fabrikaya girmesini istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, burada işçi temsilcileri ile görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından ikna olmayan işçilerin yanına bu sefer de Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı gelerek hem işverenlerle hem de işçi temsilcileri ile görüştü.
KAYMAKAM SARILI SORUNU ÇÖZDÜ 
Kaymakam Cafer Sarılı’nın yaptığı ikili görüşmeler sonuç verirken, işçi servislere tek tek içeri alındı ve sendika temsilcilerinin yaptığı kontrollerle işçiler mesailerine başladı. Daha sonra Kaymakam Sarılı ve İl Jandarma Komutanı Kılıç, işçilerin taleplerine karşılık verileceğini belirterek İŞKUR ve SGK tarafından her gün bir memurun fabrikaya gelerek denetleme yapılacağının sözünü verdi.
İŞÇİ SERVİSLERİNE PERDE ÇEKEREK İÇERİYE KİMİN GİRDİĞİNİ GÖSTERMEMEYE KALKTILAR 
Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu yapılan görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunarak, “23 gündür yaptığımız grev sürecinde işçilerimizin yerine taşeron işçilerin çalıştırıldığını, beyaz yakalı personelin üretimde çalıştığını, depo işçilerinin de üretimde çalıştığını tespit ettik. Bunların olmasına Tek Gıda-İş Sendikası olarak asla müsaade etmeyeceğiz. Bugün işçi servislerine perde çekerek içeriye kimin girdiğini göstermemeye kalktılar. Bunların kim olduğunu bilmeden içeri almayacağımızı söyledik. 6 yıldır Çalışma Bakanlığının kararlarını uygulamayan bir işletme var. Çorlu Kaymakamımız buraya gelerek bizlere söz verdi ve her gün buraya memur göndererek denetim yapacağını söyledi. Kararları da grev yönetmeliğine göre uygulayacağını söyledi. Biz umuyoruz ki bu sözler tutulur. Bu sözler tutulmaz ise bugün yaptığımızın daha fazlasını yapacağız” dedi.
SESİMİZİ DUYURMAK, HAKKIMIZI ALMAK İSTİYORUZ
Tek Gıda-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Aytaç Göçmen ise yaptığı bilgilendirmede “Burada Tek Gıda-İş Sendikası üyeleri sonuna kadar haklarının peşindedir. Şu an fabrikada çalışan arkadaşlar baskı ile çalışıyor. Beyaz yakalı arkadaşlar üretimde çalışıyor. Kaymakam ve İl Jandarma Komutanımızdan da söz aldık. İnşallah sözlerini tutarlar. Biz hukuksuzluğun önüne geçmek için grev yapıyoruz. Sesimizi duyurmak, hakkımızı almak istiyoruz” dedi. Fabrika önünde yapılan eylemlere Tek Gıda-İş Sendikası Avukatı Feyyaz Ekşioğlu da destek vererek görüşmelerde yer aldı.