• Saray Caddesi Yenileniyor
  • Saray Caddesi Yenileniyor
  • Saray Caddesi Yenileniyor
  • Saray Caddesi Yenileniyor
Çorlu Güncel

Saray Caddesi Yenileniyor

  • 05 Haziran 2021
  • 1052 Kez Okundu

Çorlu’nun en eski caddelerinden biri olan Saray Caddesi’nde TREDAŞ ekiplerinin kabloları yer altına alma çalışmaları sürerken, daha sonrasında Çorlu Belediyesi’nin çalışmaları başlayacak.


Tarihi öneme sahip olan Saray Caddesi’ndeki çalışmaların tamamı bittiği zaman caddenin çehresinin değişmesi bekleniyor. TREDAŞ ekipleri Saray Caddesi’ndeki kabloları yer altına alma çalışmaları sürerken, ardından Çorlu Belediyesi’nin çalışma yapması bekleniyor. Saray Caddesi’nde elektrik direklerinde bulunan kablolar kirli bir görüntü oluştururken, kabloların yer altına alınmasıyla birlikte bu görüntü ortadan kalkacak. 
TREDAŞ ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞTI 
Geçtiğimiz hafta başlanılan elektrik hatlarının yer altına alma çalışmalarında TREDAŞ ekiplere sona yaklaştı. Saray Caddesi kazı çalışmalarını bitirirken kabloları da yer altına aldı. Ufak tefek çalışmaların kaldığı Saray Caddesi’nde birkaç güne kadar TREDAŞ ekiplerinin çalışmaları bitirmesi bekleniyor. Gazetemize konuşan Saray Caddesi esnafı, “Saray Caddesi’ne yatırım gelmeye başladı. TREDAŞ ekipleri caddeyi kazdı kabloları döşeyip üzerini kapattı. Çok az bir çalışması kaldı ekiplerin onları bitirmeye çalışıyorlar” dedi. 
GELİŞİ GÜZEL ÇEKİLEN ELEKTRİK TELLERİ KÖTÜ GÖRÜNTÜ OLUŞTURUYOR  
Saray Caddesi’nde dükkanlara direklerden çekilen gelişi güzel tellerin kötü görüntü oluşturduğunu kaydeden cadde esnafı, “Sizlerin de gördüğü gibi elektrik direklerinden dükkanlara gelen elektrik kabloları çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Bunun önüne geçmek için ve sağlıklı bir elektrik hattı yapmak için TREDAŞ ekipleri çalışma yaptı. Yakın bir zamanda cadde üzerinde bulunan direkler sökülecek ve caddemiz güzel bir görünümü kavuşacak. Bu gelişi güzel çekilen kabloları bir daha görmeyeceğiz” dedi. 
TREDAŞ’TAN SONRA ÇORLU BELEDİYE ÇALIŞMA YAPACAK 
TREDAŞ ekiplerinin çalışmalarından sonra Çorlu Belediyesi ekiplerinin çalışma yapması beklenilen Saray Caddesi’nin çehresi değiştirilmeye çalışılıyor. Geçtiğimiz yıl Saray Caddesi’yle ilgili toplantı yapan Ahmet Sarıkurt Balmumu Müzesi’yle birlikte Saray Caddesi’nin de çehresini değiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Gazetemize konuyla ilgili bilgi veren Saray Caddesi esnafı, “Geçtiğimiz yıl Saray Caddesi’yle ilgili toplantılar yaptık. Saray Caddesi’nde bulunan binaların dış cepleri değiştirilecek. Yolumuz tekrar yapılacak. Caddemiz renkli hale getirilecek, müzeye ziyarete gelen insanlar caddemizde alışveriş yapma imkanı bulacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN