• Bazı Okullar Temmuz Ayı'nda Yıkılacak
  • Bazı Okullar Temmuz Ayı'nda Yıkılacak
Çorlu Güncel

Bazı Okullar Temmuz Ayı'nda Yıkılacak

  • 05 Haziran 2021
  • 1959 Kez Okundu

Çorlu’da depreme dayanıklı olmayan bazı okullar Temmuz Ayı içerisinde yıkılacak. Bunlardan bir tanesi olan Çorlu Ortaokulu’nun da Temmuz Ayı’nda yıkımı gerçekleşecek.


Gazetemizin edindiği bilgilere göre Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Çorlu Ortaokulu, Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde yer alan Fevzi Çakmak İlkokulu, yine Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nun Temmuz Ayı’nda yıkımları gerçekleşecek. Depreme dayanıklı olmayan Çorlu’daki birçok okulda güçlendirme çalışmaları yapılırken, güçlendirme çalışması yapılamayan okullarında yıkımı gerçekleşecek. 
BİRÇOK OKULDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI 
2019 yılının Eylül Ayı’nda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından risk analizleri yapılan okulların birçoğunun depreme dayanıklı olmadığı öğrenilirken, şu ana kadar birçok okulda güçlendirme çalışmaları yapıldı, güçlendirme çalışmaları yapılamayacak olan okullarında yıkımı Temmuz Ayı içerisinde yıkılacak. Çorlu’da birçok okulda güçlendirme çalışmaları tamamlanarak okullar kullanıma hazır hale getirildi. 
ÇORLU’DA 3 OKUL YIKILACAK 
Depreme dayanıklı olmayan ve güçlendirme çalışmaları yapılamayan Çorlu Ortaokulu, Çorlu Fevzi Çakmak İlkokulu ve Mükerrem Ali Kayan İlkokulu Temmuz Ayı’nda yıkımı gerçekleştirilecek. Yıkılacak okulların yerine ise ne yapılacağı üzerinde çalışmalar devam ederken, öğrenci velileri çocuklarının mağdur edilmemesini istedi. Temmuz Ayı içerisinde yıkımlarına başlanacak okullar kısa sürede yıkımı gerçekleştirilerek alan temizliği yapılacak. 
ÇORLU ORTAOKULUNA HIRSIZLAR GİRİP ÇIKMAYA BAŞLAMIŞ
Yaklaşık 2 yıldır boş duran Çorlu Ortaokulu’na hırsızlar girip çıkmaya başlamış. Gazetemize bilgi veren esnaflar, Çorlu Ortaokulu’nun pencerelerinden içeriye hırsızların girdiğini ve içerdeki bazı kabloları çaldığını belirtti. Çorlu’nun en eski okullarından olan Çorlu Ortaokulu’nun akıbetinin bu durumda olmasını kabul edilemeyeceğini belirten esnaflar, okullarının yerine tekrar okul yapılmasını istedi. 
İMDAT ŞAHİN